VIBK exploderade i tredje perioden

Sömnigt och oinspirerat i två perioder. Men när det behövdes som mest exploderade Vimmerby IBK. Då hängde inte nästjumbon Lessebo med. - I tredje perioden spelade vi ut totalt och gjorde även en del snygga mål, säger Kim Karlsson, som själv svarade för matchens delikatess, efter 10-5-triumfen.

Vimmerby IBK tog en viktig seger mot Lessebo trots att spelet bara stämde i en period. Kim Karlsson (nummer 52) stod för matchens delikatess.

Innebandy2013-11-11 07:22

Den som bänkade sig i idrottshallen med höga förväntningar fick snabbt tänka om. Den första perioden var rent ut sagt bedrövlig. VIBK-coachen Mathias Lennström sammanfattade de första 20 minuterna på ett bra sätt:
- Första perioden är bland det sämsta den här säsongen. Vi ställde bara ut skorna.

Mål i första bytet
Trots allt var hemmalaget i ledningen med 3-2 efter de första 20 minuterna. Och publiken bjöds faktiskt på en riktig delikatess. I sitt första byte krutade Kim Karlsson in 2-0 i bortre krysset.
- Det var en lyckoträff. Jag fick bra utrymme, vände om och drog till. Det var gutt att se den gå in, säger Kim Karlsson.
Om den första perioden var ett sömnpiller så var inte mellanakten ett dugg bättre. Efter varsitt sent mål fram till 4-3 var det ändå VIBK som hade kommandot inför den sista perioden.