VIBK får derbymatcher mot KFUM Linköping

Vimmerby IBK hamnade som väntat i den södra division I-serien och får kommande säsong bland annat möta KFUM Linköping i derbybetonade kamper.

VIBK och KFUM Linköping mötte varandra i seriespel senaste gången 2003.

VIBK och KFUM Linköping mötte varandra i seriespel senaste gången 2003.

Foto:

Innebandy2007-05-23 06:38

Serieindelningen till de tre division I-serierna har släppts i dagarna och för VIBK:s del innebar det inga större överraskningar.
- Nej, det kan man väl inte säga. Älvstranden är tillbaka efter ett år i elitserien och så är uppflyttade lagen Landskrona och KFUM Linköping nya. Landskrona är ett oskrivet kort för mig. KFUM Linköping har vi mött i hårda matcher förut och de verkar vara på gång igen på allvar. De har värvat smart och kan säkert bli ett topplag, tror VIBK-tränaren Mathias Westerling-Jansson.
Kan derbymatcherna mot KFUM ersätta dem mot Färjestaden?
- Vi har visserligen närmare till Linköping, men eftersom KFUM inte är kända för att ha något publiktryck på sina matcher blir det inte lika prestigefyllda kamper mot dem, tror Westerling-Jansson
Vilka andra lag kommer tillhöra toppen?
- Mullsjö borde vara i en klass för sig. De var starka ifjol och har fått behålla det laget. Dessutom har de värvat ett par vassa spelare till.
Hur går det för VIBK?
- Hade vi inte tappat så många spelare hade vi en jättechans att ta hem serien. I år ger dessutom serieseger direktavancemang till elitserien så det är ju synd att vi tappat lite i styrka. Jag tror dock inte att vi kommer göra bort oss i den här serien.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!