VIBK föll efter galen avslutning

Vimmerby IBK kammade noll borta mot Ingelstad. Avslutningen av matchen blev en riktig tillställning med hela fem mål sista tre minuterna. Men VIBK fick till slut se sig besegrade med 5-3.

Innebandy2017-11-24 21:31

Det blev en jobbig start för gästande VIBK i denna match. Hemmalaget Ingelstad tog ledningen knappt sex minuter in i den första perioden och det blev uppförsbacke direkt. Vimmerby skulle dock rycka upp sig och till slut fick laget in sitt kvitteringsmål. Med 13:44 på matchklockan höll sig Jesper Nilsson framme och stänkte in 1-1 efter assist av Johan (den äldre) Carlsson. Den första perioden slutade i detta likaläge 1-1 och i andra perioden skulle ett ledningsmål jagas för Vimmerby-killarna. Istället blev det dock det motsatta - Ingelstad gick återigen upp i ledning. Andra perioden var knappt två minuter gammal innan 2-1 för hemmalaget var ett faktum och surt som räven var Vimmerby i underläge igen.
– Vi förde spelet, men de backade hem. Vi kom inte åt dem riktigt och missade alldeles för mycket chanser framåt. Vi tog avslut men träffade inte mål, menar VIBK-tränaren Lennart Lundgren.

Galen avslutning
2-1 stod sig inför den avgörande tredje perioden. 14 minuter in i den sista perioden var resultatställningen oförändrad och VIBK-lägret signalerade för Time Out. Taktiksnacket skulle visa sig ge resultat och med tre minuter kvar kom VIBK:s efterlängtade kvittering signerat Jonas Friberg framspelad av Mattias Zeilon. Glädjen skulle dock inte vara långvarig utan en minut senare hade hemmalaget återigen tagit ledningen. Men bara 40 sekunder senare hade Vimmerby för tredje gången i matchen lyckats kvittera (3-3), denna gång genom Victor Wall och framspel av Andreas Brodin. Det var verkligen en galen avslutning, men det tog inte slut där. Med 19:47 på klockan kom den största kallduschen av dem alla för VIBK – 4-3 till Ingelstad. Matchen var förlorad och ytterligare ett hemmamål kom innan slutsignal.

”Riktigt tungt”
Slutsiffrorna skrevs till 5–3 och Lennart Lundgren var besviken efter slutsignal:
– Det var en riktigt tung förlust. Vi kommer inte upp i normal standard, men Ingelstad var inte bra. De var disciplinerade hemåt och vi tar avslut men träffar inte mål.
Trots förlusten stannar Vimmerby kvar på tredje plats i tabellen, tre poäng upp till tabellettan Hovshaga.