VIBK föll i målkalas

Det pågår som ni vet handbolls-VM i Sverige. Då är 17 mål insläppta ett bra facit. Inte i innebandy. - Jag har aldrig varit med om vi släppt in så många mål, sa både Mathias Westerling-Jansson och Mathias Lennström efter 9-17 hemma mot Örlogsstaden.

Innebandy2011-01-17 07:24

Den som gillar att se mål blev sannerligen inte besviken i söndags eftermiddag. Publiken fick vara med om en målfest utan dess like. 26 mål är bara att applådera. Det var bara ett problem för de som hade Vimmerby IBK som favoritlag: VIBK gjorde "bara" nio av dem.
- Det var bra av oss att göra nio, men defensivt var det förstås inte alls bra, säger tränaren Mathias Westerling-Jansson.

Bra fart och intensitet
Trots den försvarsmässiga kollapsen och storförlusten verkade han inte alltför nedslagen när vår tidning pratade med honom strax efter matchens slut.
- Det är ny träning redan i morgon (måndag) och ny match på fredag. Det går inte att gräva ner sig för det här.
Westerling-Jansson konstaterar samtidigt en annan sak som självklart hade stor betydelse för utgången: det högkvalitativa motståndet.
- De var bra, riktigt bra... De hade mycket mer fart än oss och spelade med hög intensitet.
Ju längre matchen led, desto mer kom den här matchen att handla om gästerna från Karlskrona. Spelmässigt var VIBK kanske det vassare laget första perioden, men låg ändå under med 3-5.
- De fick ett par billiga mål där.
Ett svagt försvarsspel inbegrep också målvakternas insats denna dag. Filip Bergman fick nog efter en stund och lämnade över till Alexander Alexandersson, som också hade det svårt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!