VIBK föll i plattmatch

Tillbaks på ruta ett. VIBK gick inte att känna igen i måstematchen mot Axberg. Ingen tog jobbet och matchen förlorades med 3-6 (1-2, 1-1, 1-3).

Axberg fällde VIBK i den viktiga matchen i bottenstriden. Gästerna vann med 6-3 mot ett tamt hemmalag. Foto: Magnus Strömsten

Axberg fällde VIBK i den viktiga matchen i bottenstriden. Gästerna vann med 6-3 mot ett tamt hemmalag. Foto: Magnus Strömsten

Foto:

Innebandy2008-12-22 07:25


Axberg spelade snabbt, smart och sansat.
Vimmerby å sin sida uppträdde okontrollerat, ängsligt och mestadels väldigt dåligt.
- Ingen tar jobbet. Vi måste verkligen rannsaka oss själva. Vi gör alla misstag vi gjorde i början av säsongen suckar VIBK:s tränare Jonas Karlsson.
Vimmerby tog emot Axberg inför storpublik och hade en gruvlig revansch att utkräva efter förlust med 7-3 i bortamötet.
Inför matchen handlade mycket om Peter Hirschmans återkomst till VIBK och vid line-up-presentationen skanderade speakern att "han är tillbaka" när nummer elva stegade in på planen.
Det kändes dock som att lite väl mycket fokus låg på just Hirschman, något som syntes tidigt i Vimmerbys spel.
Hemmalaget uppträdde lojt, stundtals skärrat och gästerna tilläts ta ledningen efter en riktig bjudning av Mathias Lennström som spelade bollen rakt in framför eget mål där Daniel Åhberg kunde trycka in bollen enkelt.
- Vissa spelare verkade tro att bara för att han (läs Peter Hirschman) var tillbaka så skulle allt annat lösa sig. Ingen ger de där extra procenten och de misstag jag trodde vi jobbat oss ifrån bjöd vi på gång på gång, säger Jonas Karlsson.
VIBK lyckades dock kvittera genom Oscar Lönn, men Axberg återtog ledningen i powerplay strax innan pausvilan.
Trots att målet kändes något tursamt var det klart välförtjänt. Stora hål gapade i hemmaförsvaret och Vimmerby hade målvakten Patrik Karlsson att tacka för att uppförsbacken inte var brantare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!