VIBK föll i sudden

Vimmerby IBK föll med 11-10 hemma mot Hovslätt i sudden. Trots att hemmalaget hämtade upp 6-9 i slutdelen av matchen kunde gästerna från Jönköping dra det längsta strået. - Jag är lite besviken över att vi inte fick med oss tre poäng, säger ex-VIBK:aren Mikael Blomberg.

Victor Wall satte kvitteringsmålet till 10-10 som innebar att VIBK fick med sig en poäng från den svängiga hemmapremiären mot Hovslätt. Foto: Magnus Strömsten

Victor Wall satte kvitteringsmålet till 10-10 som innebar att VIBK fick med sig en poäng från den svängiga hemmapremiären mot Hovslätt. Foto: Magnus Strömsten

Foto:

Innebandy2012-10-15 06:31


Det blev bara en poäng för Vimmerby IBK i hemmapremiären. Det kunde lika gärna ha varit två. Eller till och med tre.
- Det är tungt. Det kändes verkligen som att vi skulle kunna avgöra i förlängningen. Vi hade spelet just då och så kommer det ett slumpmål, säger VIBK-coachen Jonas Friberg.

Tidig 3-0-ledning
Matchen, som svängde precis så som bara innebandy kan göra, avgjordes efter drygt en minut i övertidsspelet.
Rasmus Nilsson fick sista ordet och gav Hovslätt tvåpoängaren.
- Det var viktigt att få med oss bonusen, men jag grämer mig över att det inte blev tre. Vi ska kunna hålla tätt där i slutet, menar Vimmerbyfostrade backstjärnan Mikael Blomberg.
Vimmerby inledde annars klart bäst, inför storpubliken i idrottshallen, och gick tidigt fram till 3-0. Sedan fick man en svacka - en ordentlig sådan. Hovslätt gjorde fem raka mål under periodens sista fem minuter.
- Vi tappar fokus fullständigt ett tag där och släpper in alldeles för enkla mål. Det är svårt att analysera just nu, men vi var lite för tama i egen zon, säger Jonas Friberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!