VIBK föll i tuffa bortamatchen – hade vittring i slutet

Vimmerby IBK gjorde en fin insats i premiären av damernas division 1 under lördagen. Däremot fick man inte med sig några poäng. "En hedersam förlust, om man nu kan säga så om förluster", säger Micael Nilsson, tränare i VIBK, efter 4–3-förlusten på bortaplan.

Micael Nilssons Vimmerby IBK stod för en stark insats borta mot CL98IC – men poängen uteblev.

Micael Nilssons Vimmerby IBK stod för en stark insats borta mot CL98IC – men poängen uteblev.

Foto: Michael Nordin

Innebandy2021-10-02 17:35

Vimmerby IBK hade en tuff uppgift framför sig i division 1-premiären när man fick åka till Kalmar och möta CL98IC. Trots att hemmalaget hade mycket av spelet så stretade VIBK emot – ordentligt. När CL tog ledningen efter 15 minuter svarade VIBK direkt och kvitterade genom Emma Kulas. 

I den andra perioden tog gästerna också ledningen, när Alva Gustafsson hittade nätet. 

– Vi möter ett motstånd som håller till i vår zon ganska mycket och är snabba. De vaskar fram många lägen, men vi skapar också chanser och spelar med ett aggressivt försvarsspel, säger VIBK-tränaren Micael Nilsson. 

Hemmalaget kvitterade i mitten på den andra perioden och 2–2 stod sig till den sista periodpausen. I matchminut 53 och 54 gjorde CL två mål och utökade till 4–2. 

– Vi bränner klockrena chanser... Vi är verkligen med i matchen och är inte utspelade på något sätt, säger Micael Nilsson, som fick se Stella Milton reducera till 4–3 med drygt 40 sekunder kvar. 

– Hade det varit lite mer tid kvar så hade vi kanske vaskat fram flera heta chanser, för CL blev väldigt passiva. Det kunde lika väl slutat oavgjort. Det är en hedersam förlust, om man nu kan säga så om förluster, säger tränaren. 

Emma Kulas, Mirell von Schantz och målvakten Emelie Andersson fick beröm för insatsen. 

– Men det är en unison laginsats också, avslutar Nilsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!