VIBK föll mot Vetlanda: "Finns saker att förbättra"

Under söndagseftermiddagen spelade Vimmerby IBK en ny träningsmatch mot Vetlanda. Den här gången blev det förlust med 5–4 på bortaplan.

Elias Travtjenko gjorde en bra match.

Elias Travtjenko gjorde en bra match.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2020-08-23 17:25

– Vissa detaljer i spelet var riktigt bra. Det fanns också saker som vi verkligen behöver förbättra om vi ska kunna hävda oss på division 1-nivå i höst. Vi behöver spela med lite mer tålamod och smartness, säger Michael Elmér.

På pluskontot nämner VIBK-tränaren den första perioden, där laget hade flera långa anfall.

– Vi gjorde två snygga mål och borde ha haft ledningen efter 20 minuters spel. Dessvärre släppte vi in ett par enkla mål, vilket gjorde att Vetlanda hängde med målmässigt.

Hemmalaget kopplade sedan greppet i den andra perioden och behöll sin ledning matchen ut.

– I den tredje perioden gick vi ner på två femmor, vilket delvis gav effekt. Men vi kom aldrig ikapp, säger Michael Elmér.

Några extraplus...?

– Elias Travtjenko och Viktor Nilsson gjorde det bra.

Den första matchen mot Vetlanda, som spelades i fredags kväll, slutade 4–4. Det har alltså varit två jämna och spännanade matcher mellan lagen.

– Vi gjorde en bättre insats i fredags. Samtidigt är det svårt att jämföra, eftersom det var två matcher med olika ansikten. Det viktiga är att många spelare har fått mycket speltid. Nu ska vi ha tre bra träningar i veckan, innan vi möter Gränna på lördag. De slog Solfjäderstaden nyligen och blir en tuff nöt att knäcka, säger Michael Elmér.

VIBK-målen i söndagens match: Victor Wall 2, Jack Fridh och Elias Travtjenko.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!