VIBK föll tungt

Vimmerby IBK föll i derbyt mot Vetlanda borta med 6-3.

Jonatan Green tackar Victor Wall för passningen till 1-0.

Innebandy2016-12-16 20:50

VIBK tog ledningen när Vetlanda tappade boll på egen planhalva. Victor Wall spelade fram Jonatan Green som rullade in bollen i öppet mål retfullt enkelt.

VIBK bjöd dock tillbaka när de inte kunde få bort bollen framför egen kasse så var det kvitterat till 1-1. Vetlanda hade ett par ramträffar i övrigt, men VIBK avslutade perioden starkt och var nära att ta ledningen också.

Andra perioden var också jämn, men Vetlanda hade marginalerna på sin sida. Både vid 2-1 och 3-1 friade domarna i situationer där VIBK borde fått frislag med sig precis före målen. VIBK såg ändå ut att få kontakt när Martin Tedborn hittade rätt från snäv vinkel fram till 3-2.

Ett ödesdigert misstag i försvaret knappt 30 sekunder från periodvila gav dock Vetlanda 4-2 att gå på inför slutakten.

VIBK fick en tuff start på tredje perioden också då Vetlanda omgående gjorde 5-2. Målskytten drog dock på sig 2+10 minuter när han firade målet för osportsligt uppträdande. VIBK lyckades inte göra mål i Power play, men kort därefter kom ändå 5-3 efter att Jonatan Green hittat fram till Kim Karlsson på bortre stolpen.

Nytt slarv i försvaret av VIBK gav dock Vetlanda 6-3. VIBK öste sedan på framåt, men Vetlandas försvar höll ihop och bjöd inte på några misstag.

Förlusten i derbyt var tung för VIBK i dubbel bemärkelse. Man tappade inte bara mark på Vetlanda i tabellen, utan har en tuff uppgift framför sig om man ska ta sig tillbaka in i tätstriden överhuvudtaget.

Jonas Friberg protesterar förgäves efter Vetlandas 3-1-mål där han borde fått frislag med sig i situationen innan.