VIBK gjorde 20 mål på bottenlaget

Som väntat blev det kattens lek med råttan när hemmalaget Vimmerby IBK mötte nollpoängaren Nybro i går kväll. Och faktum är att 20-5 (7-3, 4-0, 9-2) var siffror i rejäl underkant. - Det är oerhört svårt att hitta tändning till sådana här matcher, tyckte VIBK-backen Linus Isaksson, som gjorde hela åtta poäng (3+5).

Innebandy2012-02-10 23:07

Nerven saknades, intensiteten saknades och till och med känslan av match saknades. Det vi fick se i Vimmerby Idrottshall i går kväll liknade mer ett 60-minuterspass, där vita tröjor tränade 5-mot-4-spel mot röda tröjor. Vimmerby IBK var nämligen helt förkrossande överlägset bottenlaget Nybro. 20-5 slutade det hela och det är siffror som är smickrande för Nybro. Vimmerby vann exempelvis skotten med 66-14. Nybros uppgivenhet beskrevs nog bäst då Nybros målvakt, med drygt två minuter kvar att spela och vid ställningen 17-4, skrek: "Kom igen nu röda, nu håller vi nere siffrorna".

Svårspelat
- Det är svårt att spela mot ett sådant här motstånd. Vi gjorde verkligen ingen jättematch, men samtidigt håvar vi in 15 plusmål och får vara nöjda med det, tyckte VIBK-backen Linus Isaksson, som själv svarade för åtta poäng (3+5).
- Så många poäng har jag aldrig varit i närheten av i a-laget tidigare. Kanske att jag har gjort något liknande någon gång under ungdomsåren. Så för min egen del vägs en medioker match upp av det, skrattar han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!