VIBK höll testmatch – provspelare var på plats

Vimmerby IBK behöver fylla på truppen inför den kommande division 1-säsongen. På onsdagkvällen arrangerade man därför en testmatch, med flera inbjudna spelare. "Det är framförallt på forward-sidan vi behöver få in lite spets", säger tränarparet Micael Nilsson och Tony Fridh.

Vimmerby IBK fick ihop två fulla lag och genomförde en testmatch i idrottshallen.

Vimmerby IBK fick ihop två fulla lag och genomförde en testmatch i idrottshallen.

Foto: Haris Dreco

Innebandy2021-06-30 19:55

Det var full fart i idrottshallen i Vimmerby under onsdagen. Vimmerby IBK:s damlag lyckades hitta ett lämpligt datum och få till en testmatch. 

– Det är jätteskoj att vi blev så många, säger tränarna Micael Nilsson och Tony Fridh efter att den första av två perioder tagit slut. 

Förutom de som redan tillhör VIBK fanns några nygamla spelare med. Nathalie Larsson och Wilma Nilsson var två av spelarna som spelat i klubben tidigare men som inte spelade förra säsongen.

– De var sugna på att komma och testa och känna på det. Vi får se om det blir en comeback för deras del, menar Micael Nilsson.

Dessutom hade man bjudit in ett par provspelare och fyllt på med Tess Fridh och Hannah Kragner från Jönköpings IK samt Hilda Hultqvist från Växjö IBK. 

Astrid Göthberg och Hedda Ivarsson från Westerviks IBK var på plats och provspelade. VIBK har för tillfället en tunn trupp och tränarna är tydliga med att det behövs förstärkningar.

– Ja, det är framförallt på forward-sidan vi behöver få in lite spets. 

En annan spelare som drog på sig VIBK-tröjan igen var Emma Sjökvist. 20-åringen flyttade till Norge för spel i den norska högstaligan med Sarpsborg Sharks i september förra året men är nu hemma igen. Det återstår att se om det blir spel i VIBK till hösten.

– Det är ett frågetecken. Vi vet inte riktigt hur det blir i höst men blir hon kvar så är hon givetvis högaktuell för spel här hos oss. Det är åtminstone vad vi vill, säger tränarna.

Emma Sjökvist fanns med på Vimmerby IBK:s testmatch.
Emma Sjökvist fanns med på Vimmerby IBK:s testmatch.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!