VIBK höll undan och vann genrepet

Vimmerby IBK såg länge ut att gå mot en klar seger mot Sandared hemma i sista matchen innan seriepremiären. Till slut blev det dock 5–3.

Elias Travtjenko gav VIBK ledningen mot Sandared hemma i genrepet.

Innebandy2020-09-20 15:58

Sandared är beläget utanför Borås och är liksom VIBK nykomlingar i division ett. Laget kom till spel utan handfull spelare och gick runt på två femmor mot VIBK:s tre.
VIBK gick fram till 2–0 i första perioden. Elias Travtjenko gav laget en tidig ledning med ett rappt skott och Victor Wall ökade mot slutet efter en snabb spelvändning.
Sandared hade inte varit ofarliga i sina attacker i första och radade även upp chanser i spel fem mot fyra i upptakten av andra. Nye VIBK-målvakten Linus Olsson höll dock tätt.

I mitten av andra perioden kom istället 3-0 efter en snygg upprullning av förstafemman där Victor Wall styrde in bollen i mål.
Halvvägs in i tredje perioden spräckte gästerna nollan via ett långskott som Linus Olsson inte han reagera på.
Jonatan Green utökade sedan till 4–1, men två snabba reduceringar av gästerna gjorde att det blev match igen. VIBK vann dock med 5–3 efter mål i öppen bur av Jonatan Green.

– Vi kom inte riktigt upp i samma nivå som mot Gränna senast. Jag hade gärna sett att vi tog för oss mer i närkamperna. Även att Sandared kom ikapp lite på slutet så kändes det inte som segern var i fara, sa VIBK-tränaren Michael Elmér som ser fram emot seriepremiären mot Nyköping borta på lördag.

– Då står det poäng på spel och då kan vi förhoppningsvis höja oss det extra som krävs.

Poäng VIBK: Victor Wall 2+0, Jonatan Green 2+1, Elias Travtjenko 1+0, Adrian Brorsson 0+1, Johan Carlsson 0+1, Albin Alfonsson 0+1, Linus Olsson 0+1.

Michael Elmer var nöjd med helgens träningsmatcher.