VIBK klasser bättre än Carlshamn

Utklassning. Det var vad det handlade om när Vimmerby IBK lätt som en plätt avfärdade Carlshamn. 10-4 säger allt.

Jonas Friberg hade en bra afton när VIBK enkelt besegrade Carlshamn. Friberg satte tre i segermatchen.

Innebandy2017-12-08 20:53

1-0 efter en minut. 2-0 efter fyra och 3-0 efter sex.

Vimmerby satte tonen direkt hemma mot Carlshamn. Ett mycket blekt och tafatt Blekingegäng fick hämta andan en stund, kom in i matchen hyfsat när Martin Berggren reducerade till 3-1 - men hade egentligen inte en chans.

När VIBK åter skruvade upp tempot i början av andra, var de ett slaget lag. Vimmerby hade lekstuga och tämligen omgående kom 4-1 (Viktor Nilsson), 5-1 (Jonas Friberg) och 6-1 (Kim Karlsson).

Karlsson och Friberg var på riktigt målhumör och gjorde fyra, respektive tre mål.

Tredje perioden blev mer eller mindre en transportsträcka. Kim Karlsson ordnade 8-1 och matchens främste, poängkungen Jonatan Green, gjorde 9-1. Green var fullkomligt lysande och serverade matchen igenom sina lagkamrater öppnande pass.

Alla spelare i VIBK förtjänar beröm för insatsen. Extra plus utöver Green till Patrik Karlsson, backarna Mattias Kåhlman och Markus Pettersson och Kim Karlsson och Jonas Friberg.

Matchfakta: Vimmerby-Carlshamn: 10-4 (3-1, 4-1, 3-3)
Första perioden: 1-0 (1.01) Kim Karlsson (Jonatan Green), 2-0 (4.54) Jonas Friberg (Jesper Nilsson), 3-0 (6.49) Kim Karlsson (Victor Wall), 3-1 (10.38) Martin Bergman, spel 5/4.
Andra perioden: 4-1 (20.34) Viktor Nilsson (Johan Carlsson, dy), 5-1 (22.52) Jonas Friberg (Mattias Zeilon), 6-1 (26.28) Kim Karlsson (Jonatan Green), 7-1 (30.50) Jonas Friberg (Mattias Zeilon).

Tredje perioden: 8-1 (42.21) Kim Karlsson (Jonatan Green), 9-1 (49.00) Jonatan Green Victor Wall), 9-2 (15.11) Hugo Karlsson, 10-2 (58.46) Jonatan Green, 10-3 (59.05) Felix Böös, 10-4 (59.51) Christian Nilsson.

Utvisningar: VIBK 3x2, Carlshamn: 3x2.