VIBK kontrade hem segern

Vimmerby IBK tappade 4-1 till 5-5 i mittperioden mot Värnamo. Men i slutakten kontrade Jonas Friberg hem segern till VIBK - och hemmalaget vann med 11-7. - Jäkligt skönt och viktigt med tre poäng, sa Friberg.

Jonas Friberg kontrade in ett par viktiga mål i tredje perioden och noterades totalt för fyra mål och en assist.

Innebandy2014-01-13 07:40

Vimmerby IBK:s fina form håller i sig.
I första matchen efter jul- och nyårsuppehållet blev det seger hemma mot Värnamo - även om det satt hårt åt.
VIBK kopplade ett järngrepp om matchen, men tappade det i mittperioden. I slutakten tog de tillbaka järngreppet - och kunde vinna med 11-7.
Fribergs hattrick i inledningen av tredje blev matchavgörande. Han satte 6-5, 7-5 och 8-5 inom loppet av några minuter.
- Jag hade inget annat val än att skjuta. Deras spelare trampade av mig skon, så jag var tvungen att skjuta annars hade domaren blåst av mig, sa Jonas Friberg om 6-5-målet.

4-1 blev 5-5
Men vi backar bandet till inledningen först. Ricky Gustavsson avlossade tidigt stora bössan: 1-0. Jonas Friberg ökade på, men Värnamo reducerade. Innan periodvilan satte Jonatan Green trean och försatte VIBK i förarsätet.
- Vi gör en bra första, men sen blir det klart sämre i andra, sa Friberg.
Visserligen zorrade Jesper Alm in 4-1, men Värnamo åt sig in i matchen. 4-1 förvandlades till 4-4 i en handvändning. Jonatan Greens 5-4-replik kändes viktig, men direkt efteråt utjämnade Värnamo igen. Inför slutakten kändes matchen totalöppen.
- Vi är med bra i två perioder, men så slarvar vi i sista. Jag vet inte vad vi gör riktigt, men vi bjuder Friberg på för enkla mål. Vi vet ju att han är snabb och bra, men vi ska kunna ha bättre koll. Det var tungt, det här var en sexpoängsmatch, sa Värnamos backklippa Carl-Oskar Sandén.