VIBK kvar i tvåan

Vimmerby IBK är klart för spel i division två nästa säsong. Det står klart sedan laget besegrat Älmhult med 6-5 i den fjärde omgången i kvalspelet. - Det var nervöst som f-n, en riktig pärs, sa Vimmerbytränaren Mathias Westerling-Jansson.

Innebandy2011-04-01 06:23

Westerling-Jansson såg en aning tärd ut direkt efter slutsignalen.
Vi som såg matchen förstår varför.
VIBK hade till synes full kontroll på matchen och ledning 6-3 när Petter Leander olyckligt visades ut med mindre än sex minuter kvar att spela.
Då plötsligt sprattlade Älmhult till igen och fick nytt liv, sedan Vimmerby dominerat eftertryckligt sista perioden.Matchklockan stod på 54:47 då Joakim Karlsson reducerade till 4-6. Två minuter senare kom 5-6.
Osäkerheten spred sig i VIBK samtidigt som hemmalaget gnistrade av energi.

Spännande avslutning
- Oj, oj, oj. Det var jobbigt, de hade två där i slutet som kunde ha gått in, en i stolpen, säger Westerling-Jansson, medan VIBK-spelarna jublar för fullt runtomkring honom.
Närmare än 5-6 kom nu inte Älmhult, däremot var Vimmerby nära 5-7 i slutsekunderna då laget fick en straff, som dock Linus Isaksson missade.
Han var dock förlåten.
Isaksson visade prov på sin fina speluppfattning flera gånger och passade fram till Vimmerbys tre sista mål, där framspelningen till 3-6-målet var riktigt läcker. I powerplay hittade han fram till Christian Streipel, som hade öppet mål.