VIBK lekte med hemmastarka Gnosjö

Vimmerby IBK hade lekstuga i bortamatchen mot Gnosjö. Det var kattens lek med råttan - minst sagt. - Det var fruktansvärt bra i tre perioder, tyckte en mycket nöjd Johan Astbrant, tränare i VIBK.

Innebandy2010-01-15 23:03

Inför matchen mot Vimmerby hade Gnosjö spelat sju hemmamatcher och vunnit sex av dem. En svår match väntade för Vimmerby. Det var i alla fall vad många trodde. Verkligheten blev en helt annan.
Redan efter 14 minuter ledde VIBK med 4-0 efter bland annat två mål av spelande tränaren Johan Astbrant. 4-0 var också ställningen efter den första perioden och den ledningen utökades till 9-1 efter två perioder.

"Körde över dem"
- Jag tyckte att det kändes avgjort redan efter den första perioden. Men vi har ju haft en tendens att slå av på takten och försöka spela snyggt när vi leder. Men nu fortsatte vi att spela enkelt och i slutändan blir det också snyggt, konstaterade Johan Astbrant.
Bortalaget fortsatte att göra mål även i den sista perioden och resultatet stannade inte förrän vid förkrossande 13-2.
- Det här var solklart vår bästa insats hittills den här säsongen om man ser till hela matchen. Gnosjö hade absolut ingen chans, vi körde över dem. Det var bra rakt igenom, vi hade till exempel mer rörelse i det offensiva spelet. Dessutom har vi ändrat lite i försvarsspelet under veckan och det slog väl ut.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!