VIBK löste omöjligt uppdrag

Färjestadens IBK på bortaplan. En omöjlig uppgift? Inte för Vimmerby IBK. - Vi spelade med bra tålamod och förde matchen i två perioder, säger VIBK-tränaren Mathias Lennström.

Marcus Pettersson spelade fram Robin Gustafsson till det avgörande 4-2-målet för VIBK mot Färjestaden.

Marcus Pettersson spelade fram Robin Gustafsson till det avgörande 4-2-målet för VIBK mot Färjestaden.

Foto:

Innebandy2015-02-02 09:19


Det räckte till en 4-2-seger mot det hemmastarka Ölandslaget.
Färjestaden är mittenlaget som är dåligt borta - men urstarkt på hemmaplan. Inför matchen mot Vimmerby hade FIBK vunnit samtliga sina sju matcher i Färjehallen den här säsongen. Nu är den starka trenden bruten. Faktum är att VIBK:s seger kunde ha varit större än 4-2.

Stort övertag
I den första perioden spelade bortalaget ut Färjestaden efter noter.
- Vi skapade väldigt mycket chanser. Någon i publiken sa att vi borde ha varit i ledningen med 8-0 efter den första perioden, berättar Mathias Lennström.
Några 8-0 var man ändå inte i närheten av. För om spelet värmde så var det sämre ställt med effektiviteten. Vimmerby fick nöja sig med ett mål, inprickat av skyttekungen Jonatan Green efter nio minuter.
VIBK fortsatte att ha ett klart övertag i den andra perioden. Hampus Starkenberg Svensson utökade till 2-0 innan hemmalaget fick in en reducering. Victor Wall såg ändå till att gästerna kunde gå till vila med en tvåmålsledning efter sitt sena 3-1-mål.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!