VIBK: ”Mycket nöjda med truppen”

Vimmerby IBK har värvat Martin Tedborn – och har mer eller mindre räknat in Jonas Elofsson i truppen. Några fler nyförvärv lär det inte bli. – Det måste finnas utrymme för våra egna produkter att få speltid, säger VIBK:s sportchef Mathias Westerling Jansson.

VIBK tränar hårdare än på många år för att kunna nå division ett.

VIBK tränar hårdare än på många år för att kunna nå division ett.

Foto:

Innebandy2016-06-02 09:00

Försäsongen har dragit igång på allvar för Vimmerby IBK:s herrar. Till en början tränar laget fyra gånger i veckan.

– Det är mycket länge sedan som VIBK tränade så här hårt redan före midsommar. Förmodligen måste vi gå tillbaka till 90-talet, säger Mathias Westerling Jansson.

Med cirka tre månader kvar till seriepremiären är VIBK:s spelartrupp i stort sett komplett.

Det är bara Alexander Pettersson som har aviserat att han ska lämna. I övrigt räknar Westerling Jansson med att alla andra spelare fortsätter.

– Jag vet att det är en del Växjöklubbar som rycker i Hampus (Svensson Starkenberg), och det är ju helt naturligt med tanke på att han bor där. Men det verkar ändå som att han stannar hos oss.

Hirschman-rykte

På plussidan har alltså VIBK värvat Martin Tedborn från Westervik.

Andreas ”Dea” Brodin gör comeback och Jonas Elofsson, som flyttar hem till Vimmerby i sommar, lär också förstärka truppen.

– Mycket mer än så kommer inte att hända under sommaren. Vi är mycket nöjda med den här truppen, säger Mathias Westerling Jansson.

Enligt uppgift ska Westerviks poängkung Peter Hirschman vara aktuell för Vimmerby?

– Det stämmer att vi har pratat med Hirschman, det togs en kontakt direkt efter säsongens slut. Men just nu är det inte aktuellt. Om vi drabbas av skador under säsongen kanske det hamnar i ett annat läge.

Även andra namnkunniga spelare har varit på tapeten.

– Under året är det spelare som själva har hört av sig till mig och vill spela i Vimmerby. Det är förstås ett väldigt gott betyg för oss som klubb, säger Mathias Westerling Jansson.

En av spelarna som fått ”nej tack” av VIBK är Christian Klintorph, som förra säsongen spelade allsvensk innebandy med Craftstaden.

– Vi anser helt enkelt att det redan finns tillräckligt med rutinerade spelare i truppen. Det måste som sagt finnas utrymme för våra unga killar också. Det är flera som står och knackar på A-lagsdörren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!