VIBK nära att få hjälp

Vimmerby IBK fick ingen hjälp av Westerviks IBK. Men det var nära. 55.01 sköt serieledaren Carlshamn avgörande 9-8. - Det var ett riktigt skitmål. En lobb från egen planhalva, säger tränaren Fredrik Johansson.

Innebandy2016-02-26 21:25

Många var de spelare, ledare och supportrar i Vimmerby IBK som nog höll en extra tumme för lokalkonkurrenten Westerviks IBK mot Carlshamns IBK.
Men ingen av dem jublade på fredagskvällen.
Spännande blev det i alla fall och nagelbanden lämnades inte orörda.

Westervik, som kämpar med näbbar och klor i botten, hade oavgjort 8-8 mot Blekingelaget efter 13.27.
En och en halv minut senare föll avgörandet. Carlshamn gjorde 9-8 och tog ett jätteskutt om avancemang till division 1.
- Det känns inte alls bra, vi gör en kanonmatch i första och tredje perioden. Det var sämre i andra perioden där vi bjöd på för mycket och då blir man straffad. Det är som vanligt när vi spelar, säger Fredrik Johansson.

Westervik hade vid händelse av seger mot serieledaren hjälpt grannen i väst, Vimmerby, i deras jakt på en biljett till division 1.
Målen gjordes av Max Ernstson två, Martin Tedborn två, Alexander Wremerth, Sebastian Elmér, Tim Karlsson och Elias Carlsson.