VIBK nära poäng: "Gick på adrenalin"

Vimmerby IBK hade möjlighet att kliva upp på säker mark i damettan – men laget föll med 7–5 i den svåra bortamatchen mot Karlskrona.

Foto: Haris Dreco

Innebandy2020-03-08 16:14

Även Vetlanda och Ryd förlorade sina matcher i helgen. Därmed är förutsättningarna i bottenstriden oförändrade inför den sista omgången nästa söndag. VIBK har fortfarande tre poäng till godo på jumbon Ryd, medan det är en poäng upp till Vetlanda på säker mark.

– Det var skönt att vi fick med oss de andra resultaten. Nu blir avslutningen väldigt spännande. Vi ska göra allt vi kan, säger tränaren Sandra Elmér.

Trots förlusten var hon mycket nöjd med lagets insats mot Karlskrona. VIBK kämpade sig tillbaka från ett stort underläge och hade poängvittring i slutet.

– Det stod 6–1 efter två perioder. Så långt hade vi skapat många målchanser, men vi fick ingen utdelning på våra skott. Det märktes att tjejerna började bli lite trötta. Vi snurrade runt på nio utespelare.

– Därför var det jättestarkt att vi kom tillbaka så bra i den tredje perioden. Det var som om spelarna gick på adrenalin. I slutet var det riktigt spännande, säger Sandra Elmér.

Med en minut kvar var ställningen 6–5. Hann ni skapa någon het kvitteringschans?

– Nej, tyvärr inte. Istället gjorde Karlskrona 7–5 i tom bur. Det var synd. Tjejerna förtjänade en poäng idag. De ska ha all heder för sin insats.

Målen gjordes av Emma Sjökvist 2, Elin Andersson, Edith Edvardsson och Ingrid Snickars. Malin Engström och Edith Edvardsson var lagets främsta spelare.

I den sista omgången har VIBK hemmamatch mot Värnamo. Bottenkonkurrenterna Vetlanda och Ryd möter varandra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!