VIBK nära tränarlösning

Ingenting är klart. Men räkna med att Jonas Friberg och Mathias Lennström tränar Vimmerby IBK även nästa säsong.

Jonas Friberg.

Jonas Friberg.

Foto: Arkiv

Innebandy2016-04-22 17:31

Det har gått sex veckor sedan den dramatiska avslutningsmatchen mot Hovslätt.

Då var Vimmerby IBK ytterst nära att avancera till division ett men laget föll med uddamålet inför 750 åskådare i Idrottshallen.

Friberg positiv

Sedan dess har det varit relativt tyst om VIBK.

Nu kan vår tidning berätta att klubben är mycket nära att presentera en tränarlösning till nästa säsong. Och det mesta tyder på att Jonas Friberg och Mathias Lennström fortsätter i samma roller som tidigare.

– Jag är sugen på att köra en säsong till som spelande tränare. Det känns som att vi har påbörjat något bra tillsammans, och då vill man ju fortsätta vara med på den resan. Jag och Mathias har meddelat klubben att vi vill stanna, säger Friberg.

Inom kort

VIBK:s sportchef Mathias Westerling Jansson säger så här:

– Friberg och Lennström är vårt huvudspår. Det är vår förhoppning att de stannar. Vi har haft en kontinuerlig dialog sedan säsongen tog slut.

Har ni några andra alternativ?

Ja, det finns andra aktörer med i bilden. Mycket mer än så kan jag inte säga för tillfället. Huvudspåret är som sagt Friberg och Lennström.

Westerling Jansson hoppas att tränarkonstellationen för säsongen 2016/17 ska bli klar inom kort.

Målsättningen är att allt ska vara underskrivet och klart senast söndag.

Vill bredda truppen

På spelarfronten verkar det som att Vimmerby får behålla hela truppen.

– Alla har giltiga kontrakt även nästa säsong och det är ingen som har aviserat att de ska sluta, säger Mathias Westerling Jansson.

Hur tänker ni kring nyförvärv?

– Min gissning är att vi kommer plocka in tre spelare utifrån, samt lyfta upp ett antal egna produkter i seniortruppen. Vi vill ha en något bredare trupp nästa säsong.

Elofsson och Tedborn

Vi har tidigare rapporterat att Jonas Elofsson, som flyttar hem till Vimmerby i sommar, är nära en comeback i VIBK. Även Mattias Tedborn från Västervik är ett potentiellt nyförvärv.

– Med Elofsson har vi egentligen ingen brådska. Vi vet att han ska flytta hem, och hoppas givetvis att han vill spela i VIBK igen. Vi kommer att prata med honom framöver. Vad gäller Tedborn har vi närmat oss varandra... Vi får se hur det blir.

Det har även ryktats om Max Ernstson från Västervik och Tobias Claesson från Rimforsa. Är de aktuella?

– Nja, inte vad jag vet. Det har i alla fall inte tagits någon officiell kontakt. Däremot ska vi ha en testmatch framöver. Då kanske de blir två av spelarna som kommer att bjudas in. Först och främst vill vi få klart med ledarna, säger Mathias Westerling Jansson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!