VIBK ner i "trean"

Nej, det gick inte. VIBK lyckades inte greppa det sista halmstrået i kampen om nytt kontrakt i hemmamatchen mot Tranås och får nästa säsong spela i division tre.

Oscar Lönn och hans lagkamrater i VIBK deppar ikapp efter förlusten mot Tranås som innebär att laget åker ur tvåan och får spela i division tre nästa säsong.

Oscar Lönn och hans lagkamrater i VIBK deppar ikapp efter förlusten mot Tranås som innebär att laget åker ur tvåan och får spela i division tre nästa säsong.

Foto:

Innebandy2009-02-20 23:00


- Det känns tungt och jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Det är många faktorer som ligger bakom att det gått som det har gjort, suckar Vimmerbys tränare Jonas Karlsson.
Det var uppgivet i VIBK-lägret efter slutsignalen mot Tranås. Tomma blickar avlöste frustrationen då det stod klart att Vimmerby IBK skickas ned ett snäpp i seriesystemet för andra säsongen i följd.
- Vi gjorde inte vårt jobb, även om det kanske inte är idag (läs igår) serien avgörs konstaterar Jonas Karlsson och fortsätter:
- Vi har tappat många tongivande spelare och det var också därför vi ramlade ur ettan. Det här är baksmällan efter att vi misslyckats med att ersätta dem.
Matchen mot Tranås då?
Ja, den kunde ha börjat bättre.
Redan efter två minuter tog gästerna ledningen när hemmaförsvaret stod på hälarna och efter två diagonalpassningar var ställningen 0-1.
VIBK uppträdde darrigt och det var fler passningar som bröts än som kom fram till rätt adress.
- Vi gör en riktig dålig första period där vi verkligen inte är med i matchen, suckar Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!