VIBK ny tabelltvåa efter gastkramande vinst

Vimmerby IBK är ny tabelltvåa efter vinst mot Nybro med 8-7 på bortaplan. Det var en rafflande match där VIBK:s Victor Wall var poängkung och sköt in det avgörande målet.

Innebandy2017-12-15 21:32

Gästande Vimmerby hamnade i underläge med 1-0 efter 16 minuters spel, men bara två minuter senare kvitterade Kim Karlsson.

1-1 stod sig i första periodpausen, i den nästkommande perioden blev det än mer målrikt. VIBK fick en rejäl kalldusch bara en minut in i andra perioden då Nybro återtog ledningen. Bättre blev det inte när hemmalaget bara en minut senare utökade ledningen till 3-1. Victor Wall fixade en snabb reducering för VIBK men i den femte minuten var Nybro återigen uppe i en tvåmålsledning. Gästerna fixade återigen fram ett snabbt reduceringsmål, denna gång genom Kim Karlsson. Innan periodslutet skulle VIBK vända på steken. Jonathan Green  fixade kvitteringen i 16:e minuten och bara minuten senare såg Jack Fridh till att VIBK var i ledning för första gången i matchen.

37 sekunder in i tredje utökade Victor Wall till 6-4. Nybro skulle dock hitta tillbaka i matchen och inom loppet av 45 sekunder hade hemmalaget kommit ifatt till 6-6 med halva perioden kvar att spela. Med sju minuter kvar fullbordade Nybro sin vändning när laget stänkte in 7-6, men minuten senare var det kvitterat genom Jonathan Green. Victor Wall skulle tre minuter från slutet se till att skjuta VIBK i ledning igen. Gästerna höll sedan ut och gick vinnande med 8-7 efter en minst sagt rafflande föreställning.
– En fantastiskt skön seger. Vi ändrade om i formationerna och fick lite mer stabilitet i försvaret framåt slutet. Det var en väldigt tuff fysisk match där de smällde på tufft, men som sagt oerhört skönt att gå till juluppehåll på detta sätt, säger VIBK-tränaren Lennart Lundgren.

Vimmerby vinst innebär att laget är ny tvåa på rätt sida strecket i tabellen i och med att Kalmarsund vann sitt toppmöte mot Vetlanda.