VIBK-produkten tränar med SSL-laget: "Stor skillnad"

Nyblivne 17-åringen Elliot Kronstrand tränar med Jönköpings SSL-lag en gång i veckan under försäsongen i sommar. "Det är nyttigt för mina framtida chanser att ta en plats i laget", säger Vimmerbykillen.

Elliot Kronstrand tränar med Jönköpings SSL-lag på försäsongen i sommar.

Elliot Kronstrand tränar med Jönköpings SSL-lag på försäsongen i sommar.

Foto: Privat

Innebandy2021-05-23 18:30

Elliot Kronstrand är fostrad i Vimmerby IBK där han tidigt visade prov på stor talang i ungdomslagen. Inför förra säsongen valde han dock att lämna VIBK då han blev antagen till innebandygymnasium i Jönköping och spela med stadens SSL-lags farmarklubb JIK Ungdom. På grund av coronapandemin blev varken innebandysäsongen eller skolgången som han tänkt sig.

– Vi hann bara spela ett par matcher under hösten innan restriktionerna skärptes och hindrade oss från att spela matcher med laget och träna i skolan. Dessutom blev det mycket distansundervisning i skolan så jag har varit hemma i Vimmerby en hel del under vintern och skött studierna på distans, säger Elliot Kronstrand.

Jönköping hängde kvar i SSL föregående säsong och har gjort en del förändringar på ledarsidan och i spelartruppen till den kommande. Under försäsongen har Elliot Kronstrand fått chansen att träna med A-laget en gång i veckan.

– Vi är 3-4 juniorer som är med på innebandyträningarna. Det är kul att få prova. Tempot är mycket högre, men jag känner ändå att jag hänger med hyfsat. Jag har ganska bra blick för spelet och det underlättar.

Vad tror du om dina chanser att ta plats i JIK i framtiden?

– Den här säsongen blir nog tufft, men på sikt finns chansen. JIK brukar satsa på sina unga förmågor och hade bland annat Hannes Nyström och Simon Hult i truppen ifjol som är ett år äldre än mig.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!