VIBK slet till sig en ny seger

Vimmerby IBK har fått en superstart på säsongen. I bortamatchen mot Tranås kom andra raka trepoängaren i division två. - Vi gjorde det riktigt bra efter omständigheterna och var det klart bättre laget, säger VIBK-tränaren Jonas Friberg efter 5-3-triumfen.

Victor Wall frälste VIBK mot Tranås med två avgörande mål i slutperioden. Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2014-10-03 22:44

Vimmerby vann seriepremiären mot Westervik med 7-3. På fredagskvällen fyllde man på med en ny prestigeseger mot Tranås. Precis som i premiären gjorde målvakten Jerry Knutsson en mycket bra insats och i försvarsspelet fanns det inte mycket att klaga på.
- Jag vet inte när vi släppte in tre mål i två raka matcher senast. Vi slet stenhårt för varandra och det var nyckeln även den här gången, säger Jonas Friberg.

Kom inte igång
VIBK startade annars matchen på ett tveksamt sätt och efter nio minuter hade hemmalaget gått fram till en 2-0-ledning. Kim Karlssons 2-1-reducering strax innan paus kom lägligt.
- Vi kom inte alls igång i den första perioden. Det var sega ben och sega huvuden. Vi fick jobba i uppförsbacke, men åt oss in i matchen. Andra och tredje perioden var mycket bättre.