VIBK ställs mot storsatsande nykomling

Vimmerby IBK ställs mot storsatsande Gränna i seriepremiären på fredag kväll. "De kommer definitivt bli att räkna med i år", säger VIBK:s assisterande tränare Alexander Pettersson.

Hur många gånger kommer Vimmerby IBK få jubla på fredag kväll i seriepremiären mot Gränna?

Hur många gånger kommer Vimmerby IBK få jubla på fredag kväll i seriepremiären mot Gränna?

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2019-10-03 16:30

Det har blivit dags för Vimmerby IBK:s herrar att dra igång innebandysäsongen på allvar. På fredag kväll välkomnar man Gränna AIS till Vimmerby Sporthall för premiär i division två.
– Det känns riktigt skönt att få komma igång med seriespelet och vi känner oss redo nu, säger VIBK:s assisterande tränare Alexander Pettersson inför premiären. 

Pettersson och huvudtränaren Michael Elmér har försökt nöta in ett nytt sätt att spela för VIBK under försäsongen. Nu är det upp till bevis för att se om det har gett resultat.
– Fokus den senaste tiden har varit att nöta in försvarsspelet och sätta det. Jag tycker att det har sett riktigt bra ut hittills. Sedan har vi även börjat nöta in anfallsspelet och det är det vi har snackat om nu inför, säger Alexander Pettersson. 

Gränna är nykomlingar i division två och har satsat med flera spelare som spelat högre upp i seriesystemet. VIBK har med andra ord en svår utmaning framför sig.
– Vi har lite koll på dem. De har storsatsat och kommer definitivt bli att räkna med i år. De tippas ju högt upp också så det kommer att bli tufft att möta en nykomling i premiären, säger Pettersson, som gör sin första säsong som assisterande tränare:
– Jag känner att jag och "Micke" (Michael Elmér) hittat rätt i våra roller och att vi kompletterar varandra bra.

VIBK har i stort sett hela truppen tillgänglig. Det enda frågetecknet är Hampus Carlsson, som varit sjuk i veckan. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!