VIBK står vid ett vägskäl - segrar i mängder krävs

Måstematcherna radas upp på löpande band. Ikväll väntar en ny för Vimmerby IBK: formstarka Hovshaga på bortaplan. - Innan säsongen sa jag att det här var den svåraste bortamatch av alla, säger spelande tränaren Jonas Friberg.

Jonas Friberg

Jonas Friberg

Foto:

Innebandy2017-01-13 10:00

Om vi tittar i tabellen kan vi slå fast en sak direkt. Kvällens bortamatch är av största vikt för Vimmerby IBK. Inför matchen skiljer det sju poäng mellan tabelltrean Hovshaga och tabellfemman VIBK. Skulle Vimmerby torska så är det mycket troligt att avståndet upp till Växjölaget är för stort för att ta ifatt i resterande omgångar.

Och det är en mycket svår motståndare som väntar. På de åtta senaste matcherna har Hovshaga vunnit sju och bara förlorat en efter förlängning.

- De spelar en trevlig innebandy och är starka defensivt, säger Jonas Friberg.

Men han om någon verkar veta hur man luckrar upp deras defensiv. I de tre senaste matcherna mot dem har han snittat tre poäng per match.

Hovshaga är det lag i serien som har släppt in minst antal mål: 50. Detta att jämföra med 75 insläppta mål för Vimmerby. Å andra sidan är VIBK ett betydligt starkare lag offensivt och har 27 fler mål gjorda än Hovshaga.

Vimmerby kommer till matchen med en seger mot Gränna (7-2) i ryggen.

- Jag vet inte, men vi fick inga direkta svar av den matchen. Det är fortfarande lite ovisst var vi står, men träningarna i veckan har varit bra. Det har varit småtjurigt, vilket visar att det finns en bra konkurrens i laget.

Om inget oförutsett inträffar kommer VIBK ställa upp med samma manskap som senaste och inleda matchen på tre femmor.

- Jag tycker att vi har hittat en bra balans i laget och i femmorna. Trots att vi gjort många mål så finns det mer att få ut av vår offensiv. Vi skapar mycket lägen, men måste få till avsluten ännu bättre.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!