VIBK startar upp ny innebandyprofil

Vimmerby IBK startar upp en innebandyprofil på Vimmerby Gymnasium till hösten. "Vi hoppas kunna fortsätta bygga på vågen av egna produkter i VIBK", säger Alexander Pettersson som ska vara huvudansvarig för profilen.

Hampus Carlsson, i mitten, är en av ungdomarna VIBK fått upp i A-laget det senaste året. Nu hoppas man kunna få upp ännu fler.

Hampus Carlsson, i mitten, är en av ungdomarna VIBK fått upp i A-laget det senaste året. Nu hoppas man kunna få upp ännu fler.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2020-04-04 17:30

Vimmerby IBK tog steget upp till division ett i år. Nu tar man ytterligare ett viktigt steg när man startar upp en innebandyprofil i samarbete med Vimmerby Gymnasium. Ungdomar som går i nian – men även ettan på gymnasiet – kan nu välja profilen, som startar upp redan i höst. 

Alexander Pettersson, som är assisterande tränare för VIBK:s herrar, kommer att ha huvudansvaret. Patrik "Bobby" Karlsson, målvakt i VIBK, kommer också att finnas med och hjälpa till.
– Det här känns jättespännande och är ett steg i rätt riktning för föreningen. Vi vill behålla våra lovande ungdomar som kanske annars drar vidare till något annat innebandygymnasium i landet. Nu kan vi ge dem en möjlighet att utvecklas, säger Alexander Pettersson. 
Hur länge har ni haft tankar på att starta upp en innebandyprofil?
– Vi började spåna för någon månad sedan, så det har gått rätt fort. Frågan kom upp från gymnasiet och jag vet att det varit lite efterfrågat tidigare men det har inte kommit igång eftersom man inte drivit det tillräckligt hårt. Nu var det mer konkret och vi kände att det fanns en bra möjlighet för det. Vi hoppas kunna fortsätta bygga på vågen av egna produkter i VIBK.

Det långsiktiga planen är givetvis att kunna utveckla egna spelare som sedan kan ta steget till VIBK:s A-lag. Profilen vänder sig till både tjejer och killar. 
– Vi har bra årskullar som kommer upp nu. Tidigare har det varit lite tunt med antalet spelare men nu har vi lovande 03:or, 04:or och 05:or som kommer, säger Pettersson.
Har ni märkt av något intresse från ungdomarna?
– Man märker ju att när vissa börjar söka innebandygymnasium runt om i landet så hade många nog stannat i Vimmerby och kört på här ifall möjligheten hade funnits. 

Tanken är att ha ett pass i veckan för de som går i årskurs ett och två pass i veckan för tvåorna.
– Det kommer även att vara en teoridel med träningslära som gymnasiets lärare håller i, förklarar Pettersson. 

I nuläget vet man inte riktigt hur stort intresset är och hur många som kommer att söka profilen inför hösten. 
– Vi hoppas att så många som möjligt söker. Eftersom mycket handlar om individuell utveckling så spelar antalet inte så stor roll egentligen. Men alla som spelar innebandy, oavsett förening, är välkomna. 

Alexander Pettersson kommer att vara huvudansvarig för profilen.
Alexander Pettersson kommer att vara huvudansvarig för profilen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!