VIBK-stjärnan: "Det stora bekymret är självförtroendet"

En poäng efter fem omgångar och 50 insläppta mål. Det är Vimmerby IBK:s dystra facit i säsongsinledningen. "Just nu är det stora bekymret bristen på självförtroende", säger skyttekungen Jonatan Green.

Vimmerby IBk har fått en minst sagt tung start på seriespelet. Skyttekungen Jonatan Green ser bristande självförtroende som en av anledningarna.

Vimmerby IBk har fått en minst sagt tung start på seriespelet. Skyttekungen Jonatan Green ser bristande självförtroende som en av anledningarna.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2021-10-28 12:00

Efter förlusten med 10–4 hemma mot Solfjäderstaden förra veckan riktade VIBK-tränaren Michael Elmér en passning mot lagets bärande spelare som han tyckte inte bidragit tillräckligt. Skyttekungen Jonatan Green står på tre mål och fem assist så här långt och medger utan omsvep att han borde ha levererat bättre.

– Jag är inte speciellt nöjd med min egen inledning. Poängmässigt borde jag vara uppe i minst det dubbla. Nu har Victor Wall som jag spelat ihop med i många år missat fyra av matcherna, men både jag och laget borde ha presterat bättre, säger han.

undefined
Jonatan Green är långt ifrån nöjd med sin egen poängskörd.

Vad är det som inte stämmer?

– Det är förstås svårt att bara peka på en sak, men det största bekymret för oss just nu är bristen på självförtroende. Så länge vi är med i matcherna tycker jag att vi står upp väl, men så fort vi släpper ett par mål rasar det. När vi var i division två visste vi att vi kunde gå ut och vände ett tremålsunderläge i sista perioden. På den här nivån är motståndarna för bra för att man ska kunna göra det.

Med 50 insläppta mål efter fem matcher är det lätt att ifrågasätta VIBK:s försvarsspel. 

– Att släppa in tio mål i snitt per match funkar ju inte. Vi kan inte skylla på målvakterna i alla fall för de har gjort sitt jobb. Som jag ser det blir vi lite långa i vårt lag ofta och låter motståndarna komma in i de farliga ytorna. När vi är samlade i uppställt försvar känns det ändå ganska stabilt. Det är när vi tappar boll på fel ställen och åker på kontringar som smäller direkt.

Var du beredd på att det skulle bli så tufft?

– Med tanke på hur det såg ut i de fyra matcher vi hann spela ifjol så hade jag högre förväntningar. Då slog vi bland annat Hovslätt hemma efter förlängning. Nu förlorade vi mot dem med 16–4 borta istället.

Det faktum att VIBK mött tre topplag så här långt och har enklare matcher framför sig talar ändå för att det finns hopp, enligt Green.

– Lagen i toppen av serien är för bra och spelar smart. De har en extra växel att lägga in som vi saknar. Nu får vi fokusera på att göra en bra match mot Berg på fredag. Sedan väntar Craftstaden och CL98 hemma veckan därpå. Kan vi vinna de matcherna och hitta självförtroendet och glädjen igen så ser det genast lite ljusare ut.

Fotnot: Bergs IK mot Vimmerby IBK TV-sänds på www.vimmerbytidning.se från 19.35 på fredagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!