VIBK stod för imponerande upphämtning i tuff bortamatch

Vimmerby IBK fick en mardrömsstart på bortamatchen mot FBC Nyköping. Efter 27 minuter låg laget under med 5–0 – men reste sig och kvitterade till 5–5 i slutminuten. "Hade vi haft mer studs med oss så hade vi kanske fått med oss tre poäng hem", säger VIBK-tränaren Michael Elmér.

Vimmerby IBK fick med sig en viktig poäng hem från Nyköping.

Vimmerby IBK fick med sig en viktig poäng hem från Nyköping.

Foto: Haris Dreco

Innebandy2021-10-02 16:34

Vi tar det från början. Vimmerby IBK åkte upp till Nyköping för en ny match i division 1-innebandyn under lördagseftermiddagen. Och efter den första perioden såg det mörkt ut. FBC Nyköping hade 3–0 med sig in till den första periodpausen. Och bara sju minuter in i den andra perioden var det plötsligt 5–0 och rejäl uppförsbacke för VIBK. 

– Det är lite surt att vi sätter oss i den situationen, säger VIBK-tränaren Michael Elmér. 

Tränaren tog en time out direkt efter 5–0-målet – och fick önskad effekt. VIBK gjorde både 5–1 och 5–2 innan den andra perioden var slut. 

– Under vår time out så pratade jag och Alexander (Pettersson, assisterande tränare) om att gå ihop som ett lag och tro på det vi ska göra, förklara Elmér. 

Och i de avslutande 20 minuterna var det VIBK för hela slanten. Jonas Friberg reducerade till 5–3 efter 48 minuter och Ricky Gustafsson gjorde 5–4 med drygt fyra minuter kvar att spela. 

När Nyköping drog på sig två utvisningar med mindre än två minuter kvar fick VIBK sitt läge. I spel sex mot tre skickade Gustafsson in 5–5, med 23 sekunder kvar av matchen. 

– Hade vi haft mer studs med oss i början av matchen så hade vi kanske fått med oss tre poäng hem. Men det är en seger i sig att bara sitta på bussen med en poäng med oss hem, med tanke på vilka veckor vi har bakom oss. Den största segern är däremot den känslan vi har inombords nu och att vi kan bygga vidare på det här, säger VIBK-tränaren. 

Målvakten Jesper Ahnfeldt gjorde en stark match i VIBK-målet och fick beröm av Elmér. 

– Han gör ett assist och är riktigt bra. De målen han släpper in är inte så mycket att diskutera. Det är skönt att ha två så pass bra målvakter i Jesper och "Bobby" (Patrik Karlsson). 

Även Ricky Gustafsson och Adrian Brorsson förtjänar beröm. 

Vimmerby IBK tog därmed sin första poäng i division 1 den här säsongen efter att ha inlett med två raka förluster. Nästa match för VIBK är mot Linköping FBC på fredag hemma i idrottshallen.

Poänggörare i VIBK mot Nyköping: Ricky Gustafsson 2+0, Elias Travtjenko 1+1, Jonas Friberg 1+0, John Pettersson 1+0, Jesper Ahnfeldt 0+1, Jonatan Green 0+1, Emil Johansson 0+1. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!