VIBK störde serieledarna – blev noll poäng: "Surt"

Serieledande Vetlanda IBF hade inte förlorat en match inför hemmamötet med Vimmerby IBK. Och VIBK gav dem en rejäl match – men fick åka hem utan några poäng. "Vi spelar som vanligt bra, men får inte dit bollarna", summerar VIBK-tränaren Tony Fridh.

En bra insats igen. Men det blev noll poäng för VIBK i bortamatchen mot Vetlanda.

En bra insats igen. Men det blev noll poäng för VIBK i bortamatchen mot Vetlanda.

Foto: Torbjörn Allvin

Innebandy2021-10-23 15:15

Vimmerby IBK:s damer har stått för flera spelmässigt bra matcher i inledningen av division 1-innebandyn. Resultaten har däremot inte gått deras väg. På lördagen blev det förlust med 6–3 borta mot serieledande Vetlanda. 

– Det är frustrerande och surt, kommenterar Tony Fridh, tränare i VIBK. 

Han framhöll framför allt den första perioden, där laget stod upp riktigt bra. Enda målet i den perioden gjordes dock av Vetlanda, i den sjunde minuten.

– Vi spelar bra och det är nästan den bästa perioden vi gjort på de här matcherna vi spelat den här säsongen, säger Fridh. 

Vetlanda utökade i den andra perioden, innan Emma Djurstedt reducerade för VIBK. Tyvärr för deras del kom 3–1 ett par minuter därefter. 

– Det är lite halvdana mål vi släpper in, där vi tappar boll och de lyckas peta in bollen. Vetlanda skapar inga riktiga självklara chanser och jag tycker att vi stör dem rejält och står upp bra i försvaret.

Emma Sjökvists 3–2-reducering följdes upp av 4–2 för hemmalaget. Sofia Söderlund tryckte in en ny reducering för VIBK – men det blev också deras sista mål i matchen. Vetlanda vann till slut med 6–3. 

– Vi spelar som vanligt bra, men får inte dit bollarna. Men överlag gör vi en riktigt bra match, säger Fridh, som lyfte fram Mirelle von Schantz och resten av backspelarna i VIBK.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!