VIBK tappade i tredje perioden

Tufft, tempostarkt, tätt och massor med heta känslor. Vimmerby IBK:s hemmamatch i innebandytvåan i går kväll bjöd på det mesta. Förutom poäng till hemmalaget? - Tyvärr vek vi ner oss i tredje perioden. Vi orkade helt enkelt inte, sa VIBK-tränaren Mathias Westerling Jansson efter 6-7-förlusten (3-1, 1-2, 2-4).

Innebandy2011-11-19 02:42

Vanligtvis börjar man ju i början. Men vi börjar i slutet. För det var i den tredje perioden som det mesta hände. Dels vände Barnarp ett 5-3-underläge till ledning 7-5 på åtta minuter och såg då, med bara minuter kvar att spela, ut som säkra segrare. Men trots tvåmålsunderläge och trots att VIBK gick på tre backar och sex forwards i sista perioden gav laget aldrig upp.
Slutminuterna blev istället osannolikt rafflande, där VIBK bland annat gjorde ett mål, hade två skott i stolpen, fick ett straffmål bortdömt, fick spela både 6 mot 3 och 5 mot 3 samt berövades ett friläge i slutsekunderna, där domarna missade att lämna fördel och istället blåste frislag för VIBK. Hemmaspelarna och hemmapubliken var, för att uttrycka det milt, aningen irriterade efter slutsignalen.

Zorromål av Alm
- Tyvärr tycker jag att domarna var dåliga i dag - åt båda håll, suckar VIBK-tränaren Mathias Westerling Jansson.
- Men det är inte domarinsatsen som avgör matchen, utan vi viker ner oss i den tredje perioden. Vi orkade helt enkelt inte. Vi har haft mycket otur med skador och sjukdomar i truppen och det är väl det som visar sig i sådana här matcher, sa Jansson.
Lika bra som Vimmerby avslutade matchen, lika dåligt inledde de den. Laget satt nästan i knäet på målvakten Patrik Karlsson och med lite otur kunde ställningen ha varit 4-0 till gästerna efter 5-6 minuters spel, istället för de 1-0 som det nu stod.
- Vi visste att de skulle inleda offensivt, men vår insats där var verkligen inte bra, tyckte Mathias Westerling Jansson.
VIBK kämpade sig dock in i matchen och kunde gå till periodvila med 3-1-ledning. Värt att nämna är Jesper Alms zorromål till 2-1. Målvakten väntade sig en mer traditionell zorrofint från backhandsidan. Men medan han låg vid den stolpen och vaktade så skickade Alm in bollen vid den andra. Mycket läckert!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!