VIBK tillbaka i vinnarspåret

VIBK besegrade Lagan med 4-3 på söndagseftermiddagen. Tredjefemman bestående av unga VIBK-talanger var i fokus. - Fantastiskt att se våra unga killar gå in och ta för sig så bra. Det är de som skapar mest och de spelar riktigt bra idag, sa en belåten Mathias Westerling-Jansson efter matchen.

Anton Isaksson, Jesper Alm och Oscar Nilsson var tre av de unga lirarna som visade vägen för VIBK mot Lagan.

Innebandy2010-11-01 08:07

Att det var den unga tredjefemman i VIBK som var den bästa för dagen kunde nog alla skriva under på. 16-årige Kim Karlsson var en av planens bästa och visade upp en oerhörd mognad i sitt spel. Han fick god hjälp av kedjekamraterna Oscar Nilsson, 15 år, Jesper Ahlm, 15 år och Anton Isaksson, 14 år. " Pappa " i femman var 19-årige Andreas Brodin.

Snabb replik
Lagan hade matchens första farlighet i mitten av den första perioden när man träffade stolpen. Kort därefter visade Lagans, för dagen, bäste spelare Dennis Berlin vägen genom att peta in 0-1.
VIBK:s replikering lät dock inte vänta på sig. En dryg minut senare kvitterade Kim Karlsson när han hittade en lucka mellan benen på Magnus Långh i Lagan-målet. Förarbetet stod Jesper Alm för.
Hemmalaget fortsatte att trumma på och tog också ledningen efter 13.39 på ett långskott från Linus Isaksson.
- Ett riktigt skitmål att släppa in, ansåg tränaren Johan Alm. Visst, Vimmerby har mycket boll, men jag tycker inte de skapar nåt och det är två billiga mål vi släpper in tyvärr, sa en besviken Johan Alm i bortalaget.
I slutskedet av den första perioden visade unge Filip Bergman upp sig i hemmamålet. Två kanonräddningar i slutminuterna och VIBK kunde gå till pausledning med 2-1.
Tidigt i den andra perioden tacklades Kim Karlsson hårt och Robin Bylander i bortalaget utvisades fem minuter. Ett gyllene läge för VIBK att dra ifrån i matchen.

Passivt powerplay
VIBK lyckades dock inte med detta och var alldeles för passiva.
- Vi måste kunna skapa mer under en femminuters utvisning än vad vi gjorde idag, sa Mathias Jansson-Westerling. Powerplayspelet är något vi måste förbättra i fortsättningen.
Lagan kom stärkta ur boxplayet och tog över den andra perioden. Efter 12.37 hittade Dennis Berlin återigen nätet och 2-2 var ett faktum. I slutskedet av den andra perioden fick VIBK en bra chans att återta ledningen men Oscar Nilssons skott tog i stolpen.