VIBK tog första segern

Vimmerby är för första gången den här säsongen ett vinnande lag i division två. Linköping Undgom slogs tillbaka med 10-6 på hemmaplan (4-1, 1-3, 5-2). - Det känns otroligt skönt. Vi behövde verkligen den här segern, säger VIBK:s tränare Jonas Karlsson.

Jonas Östrand gratuleras av sina lagkamrater efter att han inlett målskyttet för VIBK mot Linköping Ungdom i matchen som Vimmerby vann med 10-6.

Innebandy2008-10-09 20:55

Tre matcher.
Tre svidande förluster.
Det var VIBK:s facit i division två när Linköping IBK Ungdom gästade Vimmerby.
Matchinledningen var något rörig, med ett visst övertag för hemmalaget, som också tog ledningen efter åtta minuter.
Mathias Lennström avlossade ett skott och Jonas Östrand var påpassligt framme på returen.
Tre minuter efter det första målet, var ställningen plötsligt 3-0.
Mathias Lennström knackade in en volleypassning från Rickard Pettersson och strax därefter gjorde Christoffer Swahn sitt första mål i VIBK-dressen.
- Vi får en riktigt kalasstart. I de andra matcherna har vi släppt billiga mål i början. Nu var det vi som producerade istället, säger Jonas Karlsson.
Hemmalaget fortsatte att kontra med framgång och Christian Streipel utökade till 4-0 i slutet av perioden. Linköping fick dock in en reducering innan paus och det var kvällens bästa målskytt som presenterat sig i powerplay, Martin Larsson.

Stressigt spel
Vimmerby fortsatte att dra på sig utvisningar och fick börja mittenakten i spel fyra mot fem. Där gjorde åter igen Martin Larsson mål, och när Linköpings Daniel Petersson stänkte upp 3-4 i nättaket bara minuterna senare hade gästerna ätit upp det mesta av hemmalagets försprång.
- Vi spelar alldeles för stressigt och drar på oss många onödiga utvisningar, förklarar Jonas Karlsson.
Den något ovane målskytten Jonas Östrand lugnade dock hemmapubliken något när stänkte in 5-3 och satte stopp för gästernas upphämtning.
I slutet av perioden drabbades VIBK åter igen av en utvisning och powerplayspecialisten Martin Larsson gjorde sitt tredje mål för kvällen.