VIBK tog revansch direkt - vann över Nässjö

Vimmerby IBK är återigen ett vinnande lag. Kvällens hemmamatch mot Nässjö slutade 6-2.

Alexander Johansson gjorde sitt första A-lagsmål i karriären.

Innebandy2017-11-30 21:01

Förra helgen åkte Vimmerby på en oväntad förlust mot bottenlaget Ingelstad.

Det fick Nässjö sota för ikväll.

VIBK fick en riktig drömstart och gick fram till 4-0 i den första perioden. Målen gjordes av Jonatan Green, Kim Karlsson, Mattias Zeilon och Alexander Johansson (första A-lagsmålet).

Så långt var det klasskillnad.

I den andra perioden jämnade Nässjö ut spelet. Victor Wall gjorde 5-0 i powerplay, innan bortalaget lyckades reducera bakom den annars utmärkte VIBK-målvakten Ludwig Strömsten.

I den tredje perioden gjorde Nässjö ett seriöst försök att närma sig VIBK. Bortalaget skapade mängder av klara målchanser – men skärpan var alldeles för dålig. Dessutom storspelade Strömsten.

Spiken i kistan kom när Jonatan Green gjorde 6-1 efter 51:40. Det var VIBK:s tredje powerplay-mål. I slutet reducerade Nässjö till 6-2.

Vimmerby–Nässjö 6-2 (4-0, 1-1, 1-1)
Första perioden: 1-0 (2:52) Jonatan Green, 2-0 (6:19) Kim Karlsson (Mathias Kåhlman), 3-0 (18:12) Mattias Zeilon (Jonatan Green) i spel fem-mot-fyra, 4-0 (18:41) Alexander Johansson (Viktor Friman)
Andra perioden: 5-0 (30:46) Victor Wall (Jonatan Green) i spel fem-mot-fyra, 5-1 (31:58) Anton Johansson
Tredje perioden: 6-1 (51:40) Jonatan Green (Mattias Zeilon) i spel fem-mot-fyra, 6-2 (56:49) Markus Gustavsson
Skott: 31-22 (12-7, 11-4, 8-11)
Utvisningar, Nässjö: 2x2 min, 1x5 min