VIBK tog tillbaka serieledningen

Seger vad var som gällde när VIBK tog emot Lessebo på hemmaplan under fredagskvällen. Seger blev det också, det var dock ingen enkel resa dit. Segersiffrorna skrevs till 10-7 (3-3, 3-1, 4-3). - Det var väl ingen höjdarmatch direkt, säger VIBK-tränaren Johan Astbrant.

Innebandy2009-11-23 07:32

Så sant som det är sagt. Men nog var det väl ändå en match i publikens smak med många vackra mål. Spelmässigt däremot finns det mer att hämta ur hemmalaget.
Gästande Lessebo var heltänt från första tekningen och redan efter fyra minuter ledde man med 2-0, en riktig mardrömsöppning för hemmalaget. Nu blev glädjen ganska kortvarig för gästerna, VIBK hade kvitterat redan fem minuter senare.

JC-Succé
Gästerna återtog visserligen ledningen. Men hemmalaget replikerade ännu en gång. Johan Carlssons comeback kunde väl knappast ha börjat bättre. Redan i sitt första byte noterade han sig i målprotokollet efter att hans skott styrts in av en bortaförsvarare.
Efter andra perioden trodde nog de flesta åskådare att matchen var i hamn för VIBK. Ledningen var då 6-4, lägg där till ett stort spelövertag och att gästerna såg allt mer tröttkört ut.
Men det skulle ändå bli ordentlig nerv i matchen i sista perioden. När Jakob Holmberg gjorde 8-5 med kvarten kvar att spela ändrade matchen skepnad. Först reducerade Ola Nygren snyggt fram till 6-8 på egen hand. Sen fick gästerna straff blott fem sekunder senare.