VIBK tog viktiga poäng i toppmötet

Serieledande Vimmerby IBK tog en oerhört tung seger hemma mot seriefyran Slätafly under torsdagen efter att ha avgjort i den sista perioden. Segersiffrorna skrevs till 7-4 för VIBK.

Jubel efter att John Pettersson gjort ett av målen för VIBK.

Innebandy2019-11-28 21:48

Det blev en flygande start på toppmötet mellan Vimmerby IBK och Slätafly under torsdagen. Bortalaget för dagen, Slätafly, tog ledningen efter bara nio sekunder på ett mycket fint anfall. Fem minuter senare kom nästa kalldusch för VIBK när bortalaget gjorde 0–2. Men sedan var det som att något hände i VIBK och man började sakta men säkert äta sig tillbaka in i matchen. Efter åtta minuter hittade VIBK:s Jonatan Green rätt på ett pass från Victor Wall och 2–1 var ett faktum. VIBK-jakten fortsatte – och gav resultat. John Pettersson smällde upp 2–2 i nättaket mycket fint assisterad av Mattias Zeilon. Och sex minuter innan periodpausen kom också VIBK:s ledningsmål genom Albin Alfonsson, som fick stå och prickskjuta in bollen. 3–2 stod sig till periodpausen.

Den andra perioden bjöd till en början inte på alltför mycket skönspel. Slätafly var dock det bättre laget och fick rättvist in en kvittering med sju minuter kvar av perioden efter att VIBK slarvat i försvaret. Bortalaget tog också ledningen sex minuter senare och det såg ut som att VIBK skulle få gå in till paus i underläge. Men med fyra sekunder kvar lyckades Green hitta en fristående Victor Wall som kunde raka in kvitteringen.

Likaläge inför den sista perioden, alltså. Och när den väl drog igång var det VIBK som tog kommandot. Efter tre minuter skickade VIBK:s Mattias Zeilon ett högt skott från långt håll som tog på John Pettersson och letade sig in i mål. Slätafly försökte hitta en kvittering, men med fem minuter kvar var det återigen dags för Albin Alfonsson att hitta nätet. Den här gången på pass från Victor Wall. Slätafly behövde hitta på något i det här läget men slutforceringen kom aldrig riktigt och VIBK kunde hålla undan och vinna med 7–4 efter att Mattias Zeilon gjort mål i öppen kasse med 15 sekunder kvar.