VIBK vände fiasko till succé

Vimmerby IBK:s HJ20-lag tog sig trots en trög start till final i Jalas Floorball Cup där man föll med knapp marginal mot Bele Barkaby.

VIBK-juniorerna som knep en silvermedalj i en cup i Falun i helgen.

VIBK-juniorerna som knep en silvermedalj i en cup i Falun i helgen.

Foto: Privat

Innebandy2018-05-14 18:10

I gruppspelet rosade VIBK inte marknaden. Det blev förlust med 5-2 mot Tungelsta IF, följt av 2-2 mot Åkersberga IBF och förlust med 4-3 mot Bele Barkarby IF.

– Vi började riktigt dåligt och spelade upp oss något för varje match även om det var långt ifrån bra, sa Alexander Johansson.

Då endast åtta lag deltog i klassen blev det ändå slutspel och där tände laget till ordentligt.

I kvartsfinalen mot betrodda IBF Falun U lyckades VIBK vinna med 1-0. Sedan blev det hela 6-1 mot Åkersberga och laget var klart för final mot Bele Barkaby.

– Vi backade hem och kontrade framgångsrikt i båda matcherna. Framförallt mot Falun täckte vi galet mycket skott och vann trots att de hade ett massivt spelövertag, sa Alexander Johansson.

Där fick man kämpa i uppförsbacke och fick till en reducering till 4-3 40 sekunder från slutet. Närmare än så kom man inte.

– Jag är jäkligt nöjd. Vi tog oss verkligen i kragen efter den dåliga starten och visade prov på härlig inställning, sa tränaren Alexander Johansson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!