VIBK vände inför storpublik

2-4 blev 7-4 i hemmapremiären mot Kalmarsund Ungdom.

Innebandy2015-10-02 20:44

Publiken (447) fick se en fartfylld inledning på matchen. VIBK radade upp målchanser - och efter drygt fem minuter presenterade sig Mattias Kåhlman för hemmapubliken. 1-0 på ett skott från sin backposition.

Men Kalmarsund kom tillbaka. 1-o blev snabbt 1-2. Robin Gustafsson satte viktiga 2-2 i slutet av perioden. Sett till antalet klara målchanser borde VIBK haft ledningen.

Andra perioden präglades av hafsigt spel och många misstag från båda lagen. Underhållningsvärdet sjönk rejält.

- Ja, vi tappade fart. Trots det skapade vi många chanser. Det är en styrka, säger Vimmerbys spelande tränare Jonas Friberg.

Kalmarsund tog över spelet ju längre perioden gick. Simon Lindström gjorde både 2-3 och 2-4.

I det läget var VIBK ett skakat lag. Hemmamålvakten Ludwig Strömsten gjorde en jätteräddning strax före pausvilan.

I slutperioden kom VIBK ut som ett nytt lag. Mer fantasi, bättre fart på benen och framför allt färre misstag. Efter bara 57 sekunder kom reduceringen till 3-4 genom Victor Wall i powerplay.

Kvitteringen var en riktig läckerbit. Jonatan Green spelade fram Kim Karlsson som rakade in 4-4 i öppet mål. Av bara farten pangade Jonatan Carlsson in 5-4. Då stod klockan på 47:02. En klassisk VIBK-vändning.

Några minuter senare satte Kim Karlsson 6-4, fint framspelad av Jonatan Carlsson. Robin Gustafsson gjorde det sista målet.