VIBK vände och tog revansch

En fullsatt idrottshall fick se Vimmerby IBK vända underläge 3-5 till 9-5 hemma mot Slätafly och till slut vinna med 10-6. En skön revansch för förlusten i premiären mot Vetlanda.

Jonatan Green noterades för fyra mål.

Innebandy2017-10-13 19:50

Slätafly tog ledningen med både 1-0 och 2-1 på mål som får betraktas som mer eller mindre bjudningar av VIBK.
Hemmalaget höll dig ändå kvar i matchen via två mål av Jonathan Green. Målen var nästan identiska då de kom på direktskott från vänsterkanten. Det första spelade Viktor Friman (ersatte Kim Karlsson i förstakedjan) med ett öppnande diagonalpass. Det andra stod Mattias Zeylon bakom med en lika öppnande passning.
Slätafly tog sedan chansen att ta ledningen igen då de fick spela power play.
VIBK lyckades ändå få till 3-3 innan perioden var över. Johan Carlsson dröjde sig kvar i sin position framför mål efter ett power play. Till slut fick han bollen av Victor Wall och forcerade in 3-3.
Fem minuter in i andra perioden tog gästerna ledningen med 4-3 i numerärt överläge.
Kort därefter fick VIBK chansen i spel fem mot fyra, men det bar sig inte bättre än att Slätafly gjorde 5-3.
Nästa läge i numerärt överläge för VIBK gick bättre. Jonatan Green hittade rätt på pass från Mattias Zeylon till 5-4.
Utvisningarna fortsatte att dugga tätt. VIBK fick spela med en man mer igen och ordnade 5-5. Den gången spelade Jonatan Green fram till Victor Wall.
Två minuter före periodpaus var vändningen ett faktum. Johan Carlsson hittade en öppnande passning i en kontring till Mattias Zeylon som hittade nätet.
I början av tredje perioden klev Alexander Pettersson fram och satte viktiga 7-5.
Nästa doldis att kliva fram var Andreas Brodin. Han avlossade ett skott från backplats som betydde 8-5.
Jonatan Green ökade på till 9-5 med sitt fjärde mål för kvällen.
Slätafly reducerade till 9-6 i power play, men var för sent ute.
I slutminuten kunde istället Mattias Zeylon spela fram Victor Wall till 10-6.