VIBK vände och vann i sudden

En jämn, svettig och tät match. Publiken bjöds på stor underhållning när Kungsör gästade Vimmerby och slogs tillbaka med 7-6 efter avgörande i sudden death. - Otroligt viktigt för vårt självförtroende, säger VIBK:s tränare Jonas Karlsson efter matchen.

Rickard Pettersson jublar efter sitt avgörande mål i sudden death som gav två poäng för VIBK mot Kungsör.

Innebandy2008-12-08 07:19

Vimmerby hade en gruvlig revansch att utkräva efter förlusten i seriepremiären mot Kungsör med 9-5.
Hemmalaget fick en smakstart när Christian Streipel kunde forcera in 1-0 snett framför mål redan efter sju minuter och strax senare prickade Rickard Petersson ribbkrysset.
Men istället för att utöka ledningen kunde gästerna kontra och utjämna direkt.
- Det kändes ganska surt, men det är små marginaler i den här sporten, säger Jonas Karlsson.
Vimmerby återtog dock ledningen och det var Christian Streipel som nätade på nytt i samma läge framför mål efter en kalaspassning signerad Magnus Söderholm.

Fortsätt jämt
Gästerna lyckades kvittera innan pausvilan och mittenakten var jämn och tät även den.
Inget av lagen tilläts leda med mer än ett mål och det var fortfarande helt jämt efter två spelade perioder, detta trots att VIBK fick spela tre mot fem i lite mer än en minut.
- Vi drog på oss onödiga utvisningar och fokuserade på lite fel saker, men vårt boxplay fungerade i alla fall rätt bra, säger VIBK:s Mathias Lennström.
Kungsör rivstartade i den avslutande perioden och tog ledningen direkt, men hemmalaget kom återigen tillbaka genom Christian Streipel som gjorde sitt tredje mål för kvällen.