VIBK vände och vann

Revansch. Ja, det kan man verkligen snacka om när Vimmerby i ett rafflande toppmöte lyckades besegra Vetlanda med knappa 7-6. Jonatan Green blev segerskytt sju minuter före slutet.

MÅLGLÄDJE. Jonatan Green skriker ut sin glädje efter sitt 7-6-mål mot Vetlanda.

Innebandy2018-01-05 21:03

När lagen möttes i premiären i Vetlanda i höstas, var det Vetlanda som vann med 6-5 i en dramatisk match.

I afton fick tabelltvåan Vimmerby en kanonstart på matchen.

Redan efter fem minuter hade VIBK skaffat sig en 2-0-ledning. Detta efter ett patenterat mål av Jonas Friberg, där han rundade motståndarkassen och sköt 1-0 vid första stolpen. Skottet borde Vetlandas målvakt ha tagit.

2-0 kom efter slarv i Vetlanda. Mattias Kåhlman hittade en fri Victor Wall, som enkelt satte bollen i nät.

VIBK var klassen bättre än ett stillastående och passivt Vetlanda i inledningen. Det kom att förändras.

Vimmerby tappade initiativet, samtidigt som gästerna hittade rätt i spelet och tog över taktpinnen.

När röken skingrats efter den första perioden hade vi 3-3 på resultattavlan.

Vetlanda dominerade

Matchbilden i mittperioden var densamma som andra halvan av den första: med Vetlandadominans. Vimmerby hade fasligt svårt att få till något ordnat spel. Passningsspelet var slarvigt, det gick långsamt och man hade svårt att skapa heta målchanser. Vetlanda var klart bättre.

VIBK ska vara glada att man bara förlorade mittperioden med 0-1 - som borde ha varit 0-2, då Vetlanda hade en boll över mållinjen som domaren missade.

När sedan Vetlanda tidigt satte 3-5 i den tredje perioden, var det mycket som talade för Vimmerby skulle förlora.

Men så fick man tillbaka glöden, tron och farten. Inte minst tack vare skyttekungen Jonatan Green - som visade vägen med två viktiga mål.

4-6 blev till 7-6 efter tre mål på blott två minuter.

Avslutningen blev ytterst dramatisk, där Vetlanda fick chansen att spela i numerärt överläge. Något mer mål blev det inte, då VIBK Patrik Karlsson storspelade.

Därmed var det klart. Vimmerby fick sin revansch.

Vimmerby-Vetlanda: 7-6 (3-3, 0-1, 4-2)

Första perioden:
1-0 (3.29) Jonas Friberg (Johan d,y Carlsson), 2-0 (5.21) Victor Wall (Mattias Kåhlman), 2-1 (11.06) Jesper Henriksson (Jakob Sköld), 3-1 (13.58) Viktor Friman (Mattias Zeilon), 3-2 (17.25) Hugo Dahlberg, 3-3 (18.51) Jakob Rickardsson (Jakob Sköld), spel 5/4.
Andra perioden: 3-4 (27.21) Albin Sköld (Jakob Sköld).

Tredje perioden: 3-5 (41.51) Albin Sköld (Jakob Rickardsson), spel 5/4, 4-5 (49.19) Jonatan Green, 4-6 (50.38) Självmål, 5-6 (51.00) Kim Karlsson (Jonatan Green), 6-6 (51.18) Mattias Kåhlman, 7-6 (53.00) Jonatan Green (Andreas Brodin),