VIBK vann kvalkamp

Vimmerby besegrade Värnamo med 11-8 på hemmplan i den viktiga kvalmatchen. - Det är riktigt skönt med tre poäng, säger en lättad Mathias Westerling-Jansson efter slutsignalen.

Innebandy2011-03-28 06:25

VIBK var i behov av en seger för att behålla greppet om sin Division två-status. Man fick också ett tidigt ledningsmål efter fem minuter när Viktor Nilsson angav tonen. Värnamo replikerade dock snabbt innan VIBK återtog ledningen.

5-minutersutvisning
Vimmerbys Viktor Nilsson fick sedan en utvisning för hårt spel som skulle visa sig bli kostsam. Under det fem minuter långa powerplayet gjorde Värnamo tre mål och gick från underläge med 3-2 till ledning med 5-3.
- Vi blev riktigt skärrade där. De gjorde två mål på 50 sekunder och det kändes som det kunde blivit ännu mer. Vi släpper två riktigt billiga, där vi inte gör vårt jobb utan kommer på mellanhand och blir passiva. Det får bara inte hända, säger tränaren Mathias Westerling-Jansson.
I den andra kom VIBK ut som ett helt nytt lag och gjorde en av sina bästa perioder under säsongen. Efter Marcus Petterssons reducering till 4-5 i numerärt överläge blev det verkligen islossning för Vimmerby. På de kvarvarande 10 minuterna gjorde VIBK ytterligare fem mål och två av dem signerades från Jonatan Carlssons klubba. Båda målen var solomål där Jonatan tog sig förbi tre-fyra bortaspelare innan han distinkt stänkte dit bollen.
- "Jonte" gör det riktigt bra. Tanken är att han ska vara en poängplockande back och det visar han verkligen idag. Båda målen är riktigt bra, säger Mathias Westerling-Jansson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!