VIBK vann - men fick ingen hjälp av Nässjö

Vimmerby vann med 10–3 mot Örlogsstaden och gjorde sitt jobb. Men de fick ingen hjälp från Nässjö. Jönköping Ungdom vann med 9–6 och säkrade andraplatsen som innebär uppflyttning till division 1.

Innebandy2017-03-10 21:01

VIBK såg ut att ha full kontroll på matchen från start och tog ledningen med 2-0 efter två mål av Jonatan Green.

Det andra var riktigt läckert och får tillskrivas Kim Karlsson. Han fick en tackling in i sargen på offensiv planhalva utan åtgärd från domaren, men reste sig snabbt och vann tillbaka bollen. Sedan spelade han fram Victor Wall som i sin tur gav Green öppet mål. 3-0 kom ganska tätt inpå och var ett distinkt skott i krysset av Jonas Elofsson. I det läget såg inget ut att kunna hota VIBK.

Örlogsstaden hade sina chanser, men Patrik Karlsson stod i vägen i målet. Därför kändes det både onödigt och ologiskt att hemmalaget fick göra med 3-1 och 3-2 i slutminuterna och det var inte långt borta från att kvitteringen också kom. Matchen i Nässjö mot Jönköping stod i det läget också 3-2 i gästernas favör. Nässjö rivstartade med 1-0 direkt, men Jönköping vände alltså och hade uddamålet upp efter en period.

I andra perioden visade VIBK per omgående var skåpet skulle stå. Anton Isaksson svarade för både 4-2 och 5-2. Det andra inprickat i powerplay. Sedan kom en snabb kontring med klapp-klapp-spel mellan Jonatan Green och Kim Karlsson som avslutades med 6-2 i öppen bur. Allt väl så långt, men problemet var bara att Jönköping drygade ut sin ledning i Nässjö. Den var uppe i 6-3 innan Nässjö ordnade 6-4 innan andra perioden var över.

Vimmerby fortsatte att ösa på framåt i tredje perioden och vann till slut med klara 10–3.

Hur gick det då i Nässjö?

Jönköping drog ifrån till 8–4 innan Nässjö reducerade två gånger om – 8–5 och 8–6. De vann med 9–6 och säkrade andraplatsen.