VIBK vann över serieledaren

Vimmerby IBK vann söndagens toppmatch mot Vetlanda – och nu lever serien i allra högsta grad. Det blev 6-5 till VIBK efter stor dramatik.

Innebandy2017-11-26 16:55

VIBK inledde toppmötet i division 2 på ett starkt sätt. Redan efter 1:33 sköt Ammelie Lennström in 1-0 för hemmalaget. Den första perioden var därefter ett ställningskrig, och båda lagen skapade bra målchanser. När klockan stod på 14:49 kvitterade bortalaget Vetlanda. Det skulle dock inte hålla sig länge. 15:43 sköt Emelie Karlsson in 2-1 och några minuter senare tryckte nyförvärvet Nathalie Johansson in 3-1.

Det blev en fartfylld start på den andra perioden också. Lennström gjorde sitt andra mål i matchen efter blott 22 sekunder. VIBK skulle också utöka till en fyramålsledning efter 10:30 in i den andra akten, då genom Louise Andersson. Många trodde nog då att denna batalj var avgjord då, men det skulle det bli ändring på. Emelie Karlssons hårda tackling på en Vetlanda-spelare ledde till en utvisning på fem minuter. Vetlanda mäktade med att göra två mål i det numerära övertaget och ställningen efter 40 minuter var 5-3 till VIBK.

Efter pausen tog det ännu en gång inte lång tid förrän VIBK hittade nätmaskorna. Efter 52 sekunder gjorde Emma Jigsved 6-3. Cirka tio sekunder senare skulle Vetlanda få ytterligare möjlighet till att visa upp sitt fina spel i powerplay.

Lagets tredje mål i spel fem mot fyra innebar en reducering och ställning 6-4. Vetlanda fick in en del energi i laget efter detta och tryckte på rejält. Det skulle också ge utdelning i form av ett mål efter 48:01. VIBK ska vara glada att de hade en storspelande Klara Eklund i målet som stod för en mängd viktiga räddningar efter detta.

Hemmalaget lyckades stänga ned matchen och ta en enormt viktig seger, med siffrorna 6-5. VIBK kan nu titulera sig som serietvåa. Vetlanda behåller serieledningen trots förlusten.