VIBK:s drömstart knäckte HM IS i derbyt

Vimmerby IBK B:s drömstart i innebandyderbyt i "fyran" hemma mot HM IS bäddade för tre poäng – i en match som hemmalaget vann med 9–2. "Det är svårt att klaga när man vinner", säger Alexander Pettersson, ledare för VIBK B.

Här har VIBK B precis utökat till 4–1 i derbyt mot HM IS.

Innebandy2022-01-14 21:31

Det gick undan direkt från start i Vimmerby idrottshall under fredagskvällen när VIBK B och HM IS drabbade samman. Redan efter sju minuter hade VIBK gjort ett ryck, när man drog ifrån till 3–0. Hemmalaget dominerade också matchen stora stunder, med fin rörelse och bra passningsspel.

– Vår plan var att äga bollen och sätta hög press på HM IS, säger VIBK-ledaren Alexander Pettersson,

HM IS-kaptenen Gabriel Rickardsson reducerade till 3–1 i den 17:e minuten, innan VIBK satte 4–1 precis innan paus.

Den andra perioden blev faktiskt mållös. I den tredje stängde VIBK definitivt matchen och kunde till slut plocka de tre poängen tack vare segersiffrorna 9–2.

– Det var en rätt sömnig tillställning överlag. Jag tycker att vi brister i vår effektivitet, framför allt i den andra perioden där vi har cirka tio klara lägen men inte gör mål. Samtidigt är det svårt att klaga när man vinner med 9–2, menar Pettersson.

VIBK B ligger nu på fjärde plats i division 4, medan HM IS trillar ned till sjunde plats.

Poängen VIBK B: Mattias Zeilon 2+3, Linus Hemmingsson 2+1, John Pettersson 2+1, Johan Carlsson 1+1, Christofer Borsiö 1+0, Simon Lenegård 1+0, Marcus Pettersson 0+1, Jesper Ahnfeldt 0+1, Simon Bieberbach 0+1.

Poängen HM IS: Robert Karlsson 1+1, Gabriel Rickardsson 1+0, Noa Nordenström 0+1.

Gabriel Rickardsson gjorde ett av HM IS två mål i matchen.