Solfjäderstadens tränare klar för SSL

Emil Stille lämnar Solfjäderstaden. Tränaren bryter kontraktet med division 1-laget och går vidare till svenska superligan.

Tränaren Emil Stille lämnar Solfjäderstaden och går vidare till Jönköping IK i SSL. Han har en klausul som gör att kontraktet kan brytas. "Roligt för honom", kommenterar Solfjäderstadens sportchef Jens Larsson.

Tränaren Emil Stille lämnar Solfjäderstaden och går vidare till Jönköping IK i SSL. Han har en klausul som gör att kontraktet kan brytas. "Roligt för honom", kommenterar Solfjäderstadens sportchef Jens Larsson.

Foto: Jens Bollius

Innebandy2021-03-08 17:30

Stille har efter den avbrutna division 1-säsongen valt att bryta kontraktet och gå vidare till Jönköping IK.

– Tyvärr lämnar han, men roligt för honom. Förstår att han vill testa på den nivån. Vi har varit bortskämda med kompetens nu, men bara att börja leta efter en ny tränare, kommenterar Solfjäderstadens sportchef Jens Larsson.

Solfjädern skriver på sin Facebook-sida på måndagen: "I helgen valde vår tränare Emil Stille att utnyttja sin SSL-klausul. Stille är nu klar för SSL-klubben Jönköping IK. Vi är såklart glada för hans skull. Vi vill passa på att tacka honom för åren hos oss. Du kommer verkligen att bli saknad! Vi tappar en go kille med grym kompetens. Nu får vi leta ny tränare som vill göra samma resa med oss som Emil gjort".

Stille vill själv inte kommentera klubben han ska till, eftersom det inte är offentliggjort av Jik. Men han dementerar inte uppgifterna som Solfjädern går ut med heller.

Men han kan sammanfatta två hela säsonger och en avbruten med Solfjäderstaden. Rimforsamatchen borta 2019, när Fjädern vann tvåan och gick upp i ettan efter en stark vändning då 1-5 blev 9-5, glömmer han aldrig.

– Jag kom till klubben med en tydlig uppgift. En kämpig säsong fick då ett fantastiskt slut. Den segern betydde så mycket för så många, det märkte man.

Emil Stille hyllar klubben han tog till en sjätteplats i ettan 2020 och i år inte fick spela färdigt med.

– Det är jättetråkigt att det slutar som det gör. Vi kunde blivit en obehaglig överraskning för många. Det är i allsvenskan som Solfjädern hör hemma, det är organisatoriskt den bästa förening jag varit i. Det finns starka band och jag kommer att följa föreningen och laget på håll, säger Emil Stille.

Stille bor i Jönköping och moderklubben är just Jik. Han tävlade om SM-medaljer på juniornivå. Som spelare nådde han allsvenskan som högst, med Östra. Nu blir han enligt uppgift Jiks nye huvudtränare i SSL.

 – Ring om en vecka så pratar jag mer om det då, säger han.

Solfjäderstaden har förlorat Adam Hjalmarsson som ska studera utomlands i höst. Planen är att börja träna med laget i maj inför nästa division 1-säsong.

Emil Stilles efterträdare har diskuterats lite, men tränarjakten är bara i sin början. I början av förra veckan berättade Stille om sina planer att lämna och bryta kontraktet.

– Allt är avslaget nu, men vi har haft ett första möte med spelarna inför nästa säsong, säger Jens Larsson.

Karta: Motala Sporthall
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!