VIBK:s kontrakt inte säkrat

Vimmerby IBK kan inte pusta ut. Trots storseger (14-9) mot Värnamo är kontraktet inte säkrat. Allt avgörs mot Örlogsstaden i serieepilogen. - Vi ska bara åka ner dit och fixa det, sade VIBK:s Kim Karlsson.

Kim Karlsson försökte sig på ett konstmål. Det försöket misslyckades, men Kim gjorde ändå fyra mål.

Kim Karlsson försökte sig på ett konstmål. Det försöket misslyckades, men Kim gjorde ändå fyra mål.

Foto:

Innebandy2015-03-09 07:40


Vimmerby IBK var illa ute mot Värnamo - men löste tre poäng på vårens första dag till slut.
Hemmamötet med bottenlaget slutade 14-9 - vilket skickade ut Värnamo ur division två. För VIBK:s del är kontraktet inte säkrat. Fortfarande finns risken att tvingas kvala sig kvar i tvåan.
- Det ska mycket till, hoppas jag. Jag är inte sugen på sex matcher till. Vi får helt enkelt åka ner dit och lösa det. Så jäkla bra är de inte, sade VIBK:s Kim Karlsson om serietvåan Örlogsstaden.

Räcker med poäng
Förutsättningarna är glasklara efter söndagens storseger. Tar VIBK poäng mot Örlogsstaden är kontraktet säkrat. Misslyckas de med det får de förlita sig på att antingen Hovslätt, Vetlanda eller Färjestaden tappar poäng. Men alla tre möter lag som inte har något att spela för.
- Det är tre lag som ska vinna, men det kommer bli tufft. Det är långt från klart. Men vi har ju ett betydligt bättre läge än om vi hade torskat, sade spelande tränaren Jonas Friberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!