VIBK:s poängkung drömmer om avancemang: ”Jag tror vi fixar det”

De flesta topptränarna snackar om Jönköping Ungdom och Olofström. Därbakom pekas Vetlanda ut som den största utmanaren. Vimmerby IBK? Nä, de anses vara för långt efter. – Det är perfekt. Det passar oss att slå ur underläge, säger VIBK-stjärnan Jonatan Green.

Foto:

Innebandy2017-02-03 12:27

Med sex omgångar kvar av innebandytvåan är det fortfarande sex lag som har en realistisk chans att nå division ett.

Vimmerby är ett av lagen – trots en svag höstsäsong. För bara några veckor sedan var VIBK mer eller mindre uträknat.

– Det var som att det hände något i truppen under jul- och nyårsuppehållet. Alla tände till lite extra. Det känns som att vi måste jobba i uppförsbacke för att vi ska prestera på topp, säger poängkungen Jonatan Green.
Varför är det så?
– Jag vet faktiskt inte. Det var ju likadant förra säsongen. Vi har haft svårt att plocka fram den där rätta vinnarmentaliteten på beställning.

Under 2017 har Vimmerby tagit fyra raka segrar. Ikväll är det dags för en ny måstematch – när formstarka Slätafly kommer till Idrottshallen.
– Det är väl vi och Slätafly som har bäst form i hela serien. Vinnaren i den matchen har en bra chans att nå division ett. För förloraren är det nästan kört, säger Jonatan Green.

Han tror stenhårt på sitt VIBK i toppstriden. I nuläget är det fem poäng upp till Olofström på andraplatsen.
– Förmodligen krävs det att vi vinner alla matcher som är kvar. Och ja, jag tror att vi fixar det. På slutet har vi visat hur bra vi är. Framför allt tycker jag att vi har utvecklat vårt försvarsspel den här säsongen.
Hur mycket kollar du på tabellen?
– Ganska mycket. Det blir att man tänker lite framåt tillbaka och jämför lagens målskillnad. 

Ni tappade 18 poäng i höstas. Är det någon speciell match du grämer dig över?
– Nja, egentligen inte. Men det var svagt att förlora båda matcherna mot Vetlanda, där borde vi åtminstone ha fått med oss tre poäng.

Vår tidning har pratat med samtliga tränare som är involverade i toppstriden. Alla framhåller Jönköping Ungdom som den största favoriten.
Jonatan Green håller med:
– Jönköping är det bästa laget vi mött den här säsongen. De spelar en väldigt fin innebandy. Av de andra lagen är jag mest orolig för Olofström och Slätafly. Även om Vetlanda ligger före oss i tabellen tror jag inte att de håller hela vägen.

Nedan har vår tidning tippat utgången av serien. Enligt den beräkningen missar VIBK avancemang med minsta möjliga marginal.

Om vi får rätt återstår att se. Ikväll fortsätter dramat.

På slutet har VIBK:s förstakedja visat vägen. Victor Wall, Jonatan Green och Kim Karlsson är alla topp-sex i seriens poängliga. I kvällens hemmamatch mot Slätafly kan de räkna med ett starkt publikstöd. Det är en så kallad enkronasmatch, vilket innebär fri entré. Foto: Ossian Mathiasson
På slutet har VIBK:s förstakedja visat vägen. Victor Wall, Jonatan Green och Kim Karlsson är alla topp-sex i seriens poängliga. I kvällens hemmamatch mot Slätafly kan de räkna med ett starkt publikstöd. Det är en så kallad enkronasmatch, vilket innebär fri entré. Foto: Ossian Mathiasson
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!