Wilma och VIBK har laddat om: "Känns bra"

En månads uppehåll mitt under slutspurten av serien. Då passade Vimmerby IBK:s målvakt på att ta en veckas semester. "Det var perfekt att få komma iväg en vecka i solen och ladda batterierna lite", säger hon.

Wilma Djurstedt Vimmerby IBK

Wilma Djurstedt Vimmerby IBK

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2023-03-01 16:45

På lördag startar Vimmerby IBK om seriespelet med bortamatch mot Nybro. Det månadslånga uppehållet från senaste matchen var inte helt optimalt.

– Nej, det blev lite konstigt och kom i fel läge när vi visat så fin form i matcherna, säger målvakten Wilma Djurstedt som ändå hittade ett sätt att nyttja uppehållet väl.

– Jag har varit på semester i en vecka på Gran Canaria. Det var skönt att få komma iväg och sola och bada lite mitt i vintern. Nu har jag fått ladda batterierna och är redo för avslutningen på serien.

19-åringen är inne på sin femte säsong i A-laget och har i år fått dela på målvaktssysslan med 16-åriga Ida Nyman.

– Det är hård konkurrens om platsen och vi sporrar varandra väl. Jag har inte kunnat vara med och träna fullt ut eftersom jag jobbar en del kvällar. Jag kände av det i höstas då det tog ett tag att hitta formen. Nu känns det bra igen.

VIBK är tvåa i serien och behöver ta sex poäng på de tre sista matcherna för att få kvala till ettan.

– Jag tycker vi har bra chans att avsluta med tre raka. Det hade varit kul att få kvala och få chansen att spela i ettan igen. Vi har en väldigt stark trupp den här säsongen och sammanhållningen är väldigt bra. Vi har väldigt roligt tillsammans och det kommer man långt på.

Flera VIBK-spelare saknades på tisdagens träning på grund av sjukdom, men lagledningen hoppas att de flesta ska vara spelklara på lördag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!